Käytä hunajaa lääkkeenä ja makeuttajana! Hunaja on todellinen ihmeaine moneen vaivaan. Suomalainen hunaja on useimmiten todella hyvälaatuista puhtaan luontomme ansiosta. Hunajan käyttöä lääkinnällisiin tarkoituksiin on dokumentoitu ainakin 4000 vuoden ajalta. Tärkein käyttötarkoitus on ollut haavanhoidossa hunajan antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi. Käsittelemättömän hunajan antibakteerisuus perustuu sen alhaiseen pH-arvoon, korkeaan sokeripitoisuuteen sekä vetyperoksidin ja fenoliyhdisteiden vaikutuksiin. Antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi hunaja on ainoita ruokia, mikä ei käytännössä voi pilaantua.

Hunaja on sataprosenttinen luonnontuote josta ei ole poistettu mitään eikä siihen ole lisätty mitään aineita. Suomalaista hunajaa ei saa myöskään lämpökäsitellä. Seuraavan kurkkukivun kohdatessasi kokeile hunajaa ja sitruunamehua kaupan kurkkupastillien sijaan. Sokerin korvikkeena hunaja toimii smoothiessa, jugurtissa ja vaikka suoraan purkista hillitsemään makean nälkää. Safkatutka suosittelee päivittämään myrkky-makeuttajat luonnon omalla ihmeaineella -hunajalla.

Lue lisää hunajasta ja sen vaikutuksista:

http://www.ruralstudies.fi/wp-content/uploads/2013/06/RURALStudiesCTK.pdf
http://www.hunaja.net/hunajaa-terveydeksi-ja-kauneudek/

Lue seuraavaksi