Kotimaista-tuotesarjan broilerin fileesuikaleen tuoteselosteesta löytyi yllättäviä ainesosia. Tuote näyttää maustamattomalta broilerfileeltä ja jos ei lue tuoteselostetta voisi luulla, että kyseessä on pelkkää broilerin fileetä.

Kotimaista – Broilerin fileesuikale 300g 

Ainesosat: Broilerinfilee (85%), vesi, suola, aromi, kasvikuidut

Broilerinliha itsessään sisältää vettä, rasvaa, proteiineja, hiilihydraatteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Raa’assa lihassa on noin 75 % vettä. Herää kysymys miksi lihaan pitää vielä erikseen lisätä vettä? Entä mitä kasvikuidut tekevät lihassa?

Kasvikuidut (psyllium ja herne) toimivat muiden aineiden kantaja-aineina eli mm. suola ja muut aineet sekoitetaan keskenään ennen niiden lisäämistä veteen. Vesisuolaseos ruiskutetaan lihaan, joka sen jälkeen leikataan suikaleiksi. Näin suolauksesta tulee mahdollisimman tasainen. -kotimaista

Todellisuudessa kyse ei tietenkään ole suolaamisesta sanan normaalissa
merkityksessä, vaan tuotteeseen ruiskutetaan vettä (ja suolaa sekä kuituja) sen
massan lisäämiseksi, jolloin ”kilohinta” saadaan näyttämään
edullisemmalta.

Mitä aromi tekee ”maustamattomassa” broilerinlihassa?

Kotimaista miedosti suolattu broilerin fileesuikale 300 g -tuotteeseen
on käytetty aromina sipuliaromia. Sipuliaromia käytetään, koska se
korostaa tuotteen makua eli tuo maut vahvemmin esiin. -kotimaista

Eli suomeksi sanottuna aromia käytetään, jotta saadaan edes vähän makua käsiteltyyn lihaan, joka on pumpattu täyteen vettä.

Tuotteen kotimaisuus on myös osittain vain mielikuvien luomista. Sipuliaromin ja hernekuidun alkuperämaa on Saksa, psylliumin Intia.

Lue seuraavaksi