Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnalle ja hermostolle. Se on tärkeää myös luuston terveydelle, verenpaineelle, rauhalliselle unelle, lihaksistolle ja sitä tarvitaan D-vitamiinin imeytymiseen, painonpudotuksen tueksi ja raskauden aikana.

Magnesiumin puutokseen saattaa liittyä väsymystä, lihasnykinää, vapinaa ja vaikeissa tapauksissa oksentelua sekä kouristelua. Puutoksen toteaminen on usein hankalaa. Pienentynyt veren magnesiumpitoisuus viittaa puutokseen, mutta puutoksen vallitessa veriarvo voi olla normaali, sillä solujen sisällä vallitseva puutos ei aina näy veressä.

Magnesiumin saanti jää helposti vähäiseksi, jollei tarpeellista saantia turvata. Ravinnosta saatavan magnesiumin määrä on kohtalaisen pieni jos ruokavalioon ei kuulu päivittäin riittävästi sitä sisältäviä ruokia, kuten vihreitä lehtivihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Myös kasvien viljelymetodit vaikuttavat magnesiumin esiintyvyyteen, jolloin tehotuotettujen kasvisten sisältämä magnesium jää lähes olemattomaksi maaperän köyhtymisen vuoksi. Suoliston kunto on myös tärkeässä roolissa, kun puhutaan eri ravintoaineiden imeytymisestä. Jos suolisto on huonossa kunnossa, eivät ravintoaineetkaan imeydy kuten kuuluisi. Siksi onkin suositeltavaa valita muualta kun suoliston kautta imeytyvä laadukas valmiste, jotta varmistetaan magnesiumin riittävä imeytyminen.

Mitkä ihmeen mikroimeytyvät ionimuotoiset mineraalit?

Parhaiten imeytyvä magnesiumin muoto on ionimuotoinen magnesium, eli mahdollisimman pelkistetty versio. Vaikuttavat aineet tulisi saada suoraan verenkiertoon mahdollisimman nopeasti, niin silloin niitä ei mene hukkaan. Suoraan suuhun suihkutettavat ja kielen alta verenkiertoon mikroimeytyvät mineraalit ovat ionimuotoisia ja kulkeutuvat suusta suoraan soluun. Ionimuotoista magnesiumia Suomen markkinoille tuottaa FutMed niminen yritys.

FutMedin perustaja Katri Niemi on lääketeollisuudessa toimiessaan ja koulutuksensa kautta tutustunut erilaisiin lääkkeiden annostelumuotoihin, kuten oraalitabletteihin, kapseleihin, resoribletteihin, implanteihin, inholaattoreihin. Hän kertoo, että suoliston kautta imeytyvien tablettien annosmäärät pitävät olla moninkertaisesti suurempia kuin vaihtoehtoisten annostelumuotojen, jotta niistä saadaan irti sama teho.

Olen huomannut ionimuotoisen magnesiumsuihkeen vaikutuksen lähes välittömästi. Olen saanut suihkeesta avun niin orastavaan päänsärkyyn, niskajumeihin kuin silmien elohiiriin. Lisäksi olen huomannut sen positiivisen vaikutuksen myös rauhallisempaan unenlaatuun. Lasten yölliset kasvukivut helpottivat salaman nopeasti, kun suihkutin suihketta suoraan lasten iholle. Näin ollen saimme koko perhe jatkaa tyytyväisinä yöunia. – Anni Sirviö, Safkanet

Ionimuotoinen magnesium imeytyy välittömästi, koska siinä olevat magnesium-ionit ovat vapaina vesimolekyylien ympäröimänä. Tämä helpottaa magneisumin kulkeutumista solun sisään ionikanavia pitkin. Tuotteeseen lisätty C-vitamiini myös edesauttaa magnesiumin imeytymistä.

Magnesiumia tarvitaan yli 350 biokemiallisessa prosessissa. Omahassa sijaitsevan Creighton University Medical Schoolin-tutkimus osoittaa, että magnesium ja kalsium imeytyvät parhaiten ionimuotoisena. Ionimuotoinen magnesium imeytyy kaikille, suoliston kunnosta riippumatta. Kaikki magnesiumvalmisteet eivät imeydy yhtä hyvin kuin ionimuotoiset, joten pitää tiedostaa minkä tuotteen valitsee. Ionimuotoista mineraalia ei tarvitse niin suuria määriä, koska ne imeytyvät paremmin eivätkä aiheuta vatsaongelmia, joita jostain magnesiumvalmisteista saattaa seurata.

Missä kehon prosesseissa magnesium on mukana:

• Lisää luiden kestävyyttä
• Lisää kalsiumin hyötyjä
• Tasapainottaa ja normalisoi verenpainetta
• Ehkäisee munuaiskiviä
• Lisää rauhallisen unen määrää
• Helpottaa lihasjäykkyyttä ja kramppeja
• Alentaa haitallista kolesterolia ja triglyseridi tasoja
• Vähentää insuliini resistenssiä
• Saattaa estää ateroskleroosia ja sydänkohtauksien riskiä
• Saattaa estää migreeniä ja päänsärkyä
• Lisää verenkiertoa
• Helpottaa fibromyalgian oireita ja kroonisia kipuja
• Hoitaa astman oireita
• Estää osteoporoosia
• Lisää D-vitamiinin imeytyvyyttä
• Suojaa säteilyltä
• Auttaa painonpudotuksessa
• Vähentää ADD ja ADHD oireita lapsilla
• Auttaa hiilihydraattien ruoansulatuksessa

Terveys – tietoisena tulevaisuutena

Futmed Oy on innovatiivinen ja suomalainen yritys, joka perustettiin vuonna 2013. Futmed tutkii, kehittää ja valmistaa ainutlaatuisia tuotteita, joilla vahvistetaan hyvää oloa ja parannetaan elämänlaatua. Futmed tarjoaa asiakkailleen luotettavia ja turvallisia tuotteita ja seuraa jatkuvasti alan uusimpia tutkimuksia maailmanlaajuisesti.

Futmedin valikoimista löytyy muitakin mikroimeytyviä ionimuotoisia vitamiini ja mineraalituotteita, kuten muun muassa: kalium suihke ja tipat, sinkki tipat ja yhdistelmätuote sinkki + B12-vitaaminitipat.

Tuotteita on helppo käyttää, ne imeytyvät hyvin ja vaikuttavat tehokkaasti. Futmed Oy toimii perinteisen lääketeollisuuden ja luontaistuotealan välissä. Osa Futmedin filosofiaa on löytää hyvä tasapaino ravinnon, ravintoaineiden ja lääkkeiden välillä.

Futmed Oy:n perustaja on biomateriaalitekniikan diplomi-insinööri, Katri Niemi jolla on yli 15 vuoden kokemus erilaisista lääketeollisuuden tehtävistä. Lääketeollisuudessa hän tutki mm. tuotteiden imeytymistä, joka johtikin kiinnostukseen tuoda markkinoille paremmin imeytyviä tuotteita. Hän on toiminut myös laatu- ja ympäristöpäällikkönä, joten ISO 9001 laatu – ja ISO 14001 ympäristöjärjestelmät ovat tuttuja. Lean Six Sigma Green Belt sertifikaatti sekä ravintotieteiden opinnot täydentävät huippuosaamista, jonka avulla varmistetaan tuotteiden korkea laatu. Futmed Oy on syntynyt halusta kehittää parempia tuotteita terveyden edistämiseksi.

Futmedin tuotteet nyt edullisesti Safkanetistä
https://safkanet.fi/tuotemerkki/futmed/

 

Lähteet:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00818

http://www.metabolics.com/blog/the-definitive-guide-to-magnesium-and-magnesium-supplements/
http://www.medhelp.org/posts/Heart-Rhythm/Magnesium-supplements—-to-avoid—how-to-take-it-and–safety/show/1002415
http://www.futmed.fi
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/10641969109082615?journalCode=iceh19

Lue seuraavaksi