Luonnonvarakeskuksen (Luke) tekemä tutkimus osoittaa, että pakurikäävällä on monia terveysvaikutuksia, joista merkittävin on Pakuri-uutteen tyynnyttävä vaikutus valkosolujen happiradikaalien tuotantoon. Pakurin vesiuutteen tulehdusta hillitsevää vaikutusta testattiin Luken kehittämällä yksinkertaisella, huokealla ja nopealla koeputkimenetelmällä (in vitro).

Luken tutkijoiden mukaan Pakuri avustaa säätelemään immuunijärjestelmän toimintaa vahvistamalla immuunijärjestelmän osia, kuten tappajasolujen työskentelyä ja toisaalta Pakuri hillitsee fagosytoivien solujen aktiivisuutta.

Suomalainen pakuri tulehduksen hillitsijänä -esityksen mukaan suuri määrä happiradikaaleja syntyy tulehdussoluiksi muuttuneiden valkosolujen liikatoiminnasta. Happiradikaaleilla on huomattava rooli useiden kansantautiemme, kuten kakkostyypin diabeteksen, vanhemman iän muistisairauksien ja sepelvaltimotaudin kehittymisessä ja etenemisessä.

Koe-eläin- ja solumallitutkimuksissa Pakuri on tukenut verisuonten seinämien endoteelisoluja ei-toivottujen tulehdusreaktioiden ja happiradikaalien tuottamilta vammoilta. Ihmisen aineenvaihdunnan kannalta Pakurin raportoidut keskeisimmät terveysvaikutukset ovat immuunijärjestelmän toimintaa säätelevät vaikutukset ja tulehduksen esto.

Yhteenveto:

– tulehdussolujen liikatoiminnasta syntyy hapen radikaaleja

– happiradikaaleilla merkittävä osa suomalaisten kansantautien kehittymisessä

– tutkimuksessa Pakuri-uutteet hillitsivät tulehdussolujen happiradikaalituottoa

– Pakuri näyttäisi parantavan kehon vastustuskykyä ja hillitsevän tulehdusta.

 

Pakurikääpä on voimakas adaptogeeni, joka kasvaa lehtipuissa toimien lahottajana. Sen hiilimäisen pinnan alta paljastuu kahvinruskea puunrunkoon uppoava sisäosa. Pakurin merkittävimmät terveyttä edistävät ainesosat ovat betuliini, flanosterolit ja beetaglukaanit. Siitä voidaan mm. keittää teetä tai käyttää uutteiden valmistamiseen. Pakuriteen suositeltu päiväannos on 2-4 kupillista tai enemmän.

Pakuriteen valmistusohje:

1. Lisää 1 rkl jauhettua Pakuria 1 l vettä.

2. Anna kiehua 15-120 min.

3. Siivilöi valmis juoma kuppiin.

Pakurivalmisteet ovat kätevä ja nopea tapa saada vahvoja uutoksia

Instant-Pakuri on käyttövalmis, kuivattu kuumavesiuute suomalaisesta pakurikäävästä. Se sisältää pelkästään liukoisia ja 100% imeytyviä ainesosia. Saatavillla täältä!

Pakuriuute on valmistettu suomalaisista, käsinpoimitusta luomu-pakurikäävästä. Pakuriuute saatavilla täältä!


Lähteet:

Luke todisti: Pakurikääpä ehkäisee tulehduksiaSuomalainen Pakuri tulehduksen hillitsijänä

Halmetoja, J. 2014. Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan. Mividata Oy, Porvoo.

 

Lue seuraavaksi