Uusi Kemikaalitutka.fi tarjoaa tietoa arjen kemikaaleista, niiden riskeistä ja turvallisista vaihtoehdoista. Uusi kemikaalitutka.fi-sivusto jakaa käytännönläheistä tietoa ruuan, kosmetiikan, vaatteiden ja rakennusmateriaalien kemikaaleista sekä muista elin- ja asuinympäristöjemme terveydelle haitallisista epäpuhtauksista.

Kemikaalitutka auttaa kuluttajia tiedostamaan kemikaalien sisältämät riskit sekä valitsemaan terveyden ja ympäristön kannalta tutkitusti turvallisia vaihtoehtoja. Niitä onneksi on – koko ajan enemmän ja enemmän.

Kemikaalitutka.fi –sivuston vetäjänä aloittaa arkkitehti ja sisäilma-asiantuntija Maria Nordin. Hän on kirjoittanut Kotitalouskriisi-blogissaan arjen ja asuinympäristöjen kemikaaleista sekä niiden sisältämistä terveysriskeistä. Nordinin blogikirjoitusten myötä on esimerkiksi kaikista helsinkiläisistä päiväkodeista poistettu biosidejä sisältävät käsidesit. Hänen syksyllä 2015 kirjoittamansa blogi hajustetuista terveyssiteistä sai suurta huomiota medioissa, ja Tukes tutkii asiaa parhaillaan.

”Kemikaalitutka on ollut pidempiaikainen projekti, jota olemme ideoineet jo lähes siitä asti kuin Safkatutka syntyi. On upeaa, että saimme Marian mukaan vetämään projektia ja uskon, että yhdessä voimme taas tehdä Suomesta askeleen puhtaamman ja terveemmän paikan”
Fredu Sirviö, Safkatutkan ja Kemikaalitutkan perustaja

Maria Nordin kiinnostui rakennusmateriaalien sisältämistä kemikaaleista opiskeluaikanaan. Sairastuttuaan itse hometalossa asuessaan home- ja kemikaaliyliherkkyyteen Nordin päätti opiskella myös asumisterveyden asiantuntijaksi. Sairastuminen on avannut hänen silmänsä ympäristömme ja kotiemme kemikalisoitumiselle sekä sen vaikutuksista terveydellemme.

Kemikaaleja on kaikkialla, joten niitä ei kannata pelätä. Oleellista on tietää, miten voi minimoida haitallisten kemikaalien määrän omassa arjessaan. Kaikkien tietoisuutta riskeistä ja turvallisista vaihtoehdoista on lisättävä – niin ammattilaisten kuin meidän tavallistenkin ihmisten, kertoo Nordin.

”Haluan henkilökohtaisesti vaikuttaa ja rohkaista ihmisiä valitsemaan omalle terveydelleen ja asuinympäristölleen turvallisia tuotteita arjessaan.” -Maria Nordin

Kemikaalitutka on vuonna 2013 perustetun, Suomen vaikuttavimman ruokasivuston Safkatutka.fi –sivuston sisarsivusto. Safkatutkan tapaan myös Kemikaalitutkan tavoitteena on parantaa suomalaisten tietoisuutta arjen kemikaalien riskeistä ja tätä kautta lisätä hyvinvointiamme ja asumisterveyttämme. Suomalaisten asumisterveyden edistäminen ja ympäristön hyvinvointi ovat Kemikaalitutkalle sydämen asioita. Mitä enemmän näistäkin asioista tiedämme, sen paremmin voimme.

Kemikaalitutka.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Maria Nordin
[email protected]
0405786772

Lue seuraavaksi