Ekompi joulu x5

Teimme muutama vuosi sitten päätöksen, jota olemme usein ylistäneet: emme enää osta toisillemme turhaa tavaraa jouluisin. Meillä kaikilla on jo niin paljon kaikkea! Niinpä me kolmessa sukupolvessa päätämme aina ennen joulua teeman, jonka mukaan lahjat hankitaan.
Yhtenä vuotena ostimme aineettomia lahjoja, toisena vain käytettyjä tavaroita ja tänä vuonna ostamme vain kulutettavia kotimaisia, esimerkiksi ruokaa tai kosmetiikkaa. Olemme päässeet helpommalla, pienemmällä hiilijalanjäljellä ja kaikki meistä ovat olleet tyytyväisempiä.

Osta kotimaista – luo työpaikkoja

Suomalaiset ostavat keskimäärin 6 joululahjaa vuodessa, ja niihin käytetään keskimäärin 340 €. Suurin osa toivoo lahjaksi suomalaista, ja 2/3 ostaa myös mieluiten lahjaksi kotimaista. Kuten me tänävuonna. 😊
Jos jokainen suomalainen kuluttaisi joka kuukausi 10 eurolla enemmän suomalaisiin tuotteisiin, loisimme vuositasolla noin 10 000 uutta työpaikkaa. Jouluna voi siis lahjoittaa hyvän mielen lisäksi työpaikkoja!

Jokainen lahjavalinta vaikuttaa ympäristöösi, työllisyyteen ja tietysti myös lahjan saajan mieleen. Kun tekee kestäviä valintoja, kaikkien joulumieli pysyy korkealla!

Viisi kulutettavaa joululahjaideaa

 

1. Pyykkietikka Saaren Taika

Pyykkietikka poistaa hajuja, suojaa vaatekuituja ja poistaa sähköisyyttä.
Saaren Taika -pyykkietikka on 100 % biohajoavaa, raaka-aineet mahdollisimman ekologisia ja mitään raaka-aineita tai tuotteita ei laiteta jätteisiin, vaan kaikki materiaalit pakkausmateriaaleja myöten käytetään uudelleen.
Tuotannossa käytetään Ekoenergia-merkittyä sähköä.

15,90–16,90 €, tuoksuina May Chang ja kukkaketo

Saaren-Taika-luonnollinen-saippua-ekologinen-pyykkietikka
Partawa-partaoljy

2. Partawan Partaöljyt

Miehille on vaikea keksiä lahjoja. Osalla ainakin on parta, joka on monella retuperällä. Partaöljy kosteuttaa ihoa ja partaa ja lisää kiiltoa.

Valikoitavana on Partawa Yötön Yö, Metsän Henki ja Puhdas Pohjola.

9,90–19,90 €

3. Keittiön palasaippua

Keittiön palasaippua kestää todistetusti ikuisuuden. Se sopii tiskaukseen ja keittiön sekä kodin puhdistukseen. Pakkaus on kierrätettävää pahvia ja saippua on valmistettu Suomessa.
Saippuoissa ei ole vettä, säilöntäaineita, synteettisiä hajusteita tai mikromuovia. Ja mikä ikävintä, ja lahjamielessä upeinta, tiskiltä ja siivoukselta ei välty kukaan, joten se sopii lahjaksi kenelle vain!

12,50 €

keittiö_aito_siivoussaippua
Green-clay-flow

4. Flow kasvonaamiojauhe, Hilla-Minttu

Savipohjainen naamio syväpuhdistaa, poistaa säännöllisesti käytettynä mustapäitä ja raikastaa ihoa. Flow:n naamio on 100 % luonnollisista raaka-aineista eikä se sisällä säilöntäaineita. Sopii kaikille hemmottelusta tykkääville. Siis kaikille.
14,90 €

5. Huulirasva, Kålsjö

Talvi kuivattaa huulet viimeistään hiihtoladulla tai laskettelurinteessä. Kålsjö suojaa ihoa, kosteuttaa ja antaa luonnollisen UV-suojan.
Huulirasva sopii myös lähetettäväksi lahjaksi, jota ei tarvitse jonotella postista.
Tuoksuina ihanat hunaja ja kirsikka.

9,90 €

kalsjo-suojaava-ja-kosteuttava-hunaja-huulivoide-vegaaninen-n-10ml-kalsj

Kirjoittaja: Luomutsi, Merja Forsman