Helppo&Herkullinen Brownie!

Helppo&Herkullinen Brownie!

Tänään alkoi herkkuhammasta kolottaa oikein olan takaa. Ongelma vaan oli se, että ollaan mökillä eikä olla ostettu mitään herkkuja sekä kauppa on kaukana. Onneksi täältä löytyi leipomiseen tarvittavia aineksia, sekä aikaisemmalla kauppakäynnillä ja kotoolta oli tarttunut mukaan sopivia tuotteita! Pidän artikkelin lyhyenä, sillä jos sinunkin herkkuhammasta kolottaa, niin suosittelen testaamaan tätä reseptiä pikimmiten! Tämän on myös testanneet useat vieraani, sillä resepti on ollut jo vuoden verran luotto luomukseni ja aina on maistunut heillekin, jotka alkuun lähes yököttelevät, kun sisällöstä kertoo! Ainiin ja tämä resepti on lisäsokeriton, vegaani, gluteeniton ja päänvaivaton! Ainoa vaara on se, että meinaa mennä hetkessä nassuihin!

VEGAANI&GLUTEENITON MUSTAPAPU BROWNIE *ohjeen pohja on otettu Linda Kovasen Vegeä – liikkujan kasvisruokaa, mutta tähän olen muokkaillut sitä hieman. Jos teet tätä ekaa kertaa, suosittelen tekemään ohessaolevien Lindan ohjeiden mukaisesti.

Laita uuni 175 asteeseen ja valmista taikina: • 1 BANAANI • ½ dl RAAKAKAAKAOJAUHETTA + ½ dl LUCUMAJAUHETTA (Lindan ohjeessa 1dl kaakaojauhetta – lucuma tuo erilaista makeutta ja maku muistuttaa ainakin mua hitusen banaanista) • ½ tlk MUSTAPAPUJA (85g – muista valuttaa!) • 1dl KAHVIA + 1 ½ dl KAURAMAITOA (Lindan ohjeessa 2,5dl kasvismaitoa) • 2rkl KOOKOSÖLJYÄ • 2tl VANILJAJAUHETTA • ½ dl KOOKOSJAUHOJA • ½ dl HÄRKÄPAPUJAUHOJA (Lindan ohjeessa kaurajauhoja, mutta olen tehnyt myös pelkällä kookosjauholla, toimii! Härkisjauho imee hitusen enemmän nestettä, joten sitä saatta joutua laittaa lisää) • 1tl LEIVINJAUHETTA viimeisenä: • 100g MUSTIKOITA • MAAPÄHKINÄVOITA (tällä kertaa laitoin toiseen, mutta yleensä jätän pois sillä mulla saattaa maapähkinästä kutia helposti iho). => Sekoitan kaikki ainekset keskenään blenderissä, mutta Linda suosittelee sekoittamaan kuivat ainekset keskenään ja sitten lisäten kosteiden ainesten sekaan sekoittaen. Mustikat tullen viimeisenä, vasta kun laitat taikinan vuokaan (halkaisijaltaan n. 20cm). Pinnalle maapähkinävoita ja uuniin 30-40 minuutiksi – brownien on tarkoitus jäädä kosteaksi sisältä. Lindan ohjeessa olisi vielä 0,75dl vaahterasiirappia ja 2rkl pellavansiemenrouhetta – olen kuitenkin jättänyt nämä pois joka kerta. Ohjeesta löytyy vielä 100g mustikoita, mutta testaan tällä kertaa laittaa niitä ja mansikoita uunituoreen brownien päälle, kera kaura vaniljakastikkeen! Ei muuta, kun herkuttelemaan astetta terveellisemmän brownien pariin! <3 Kesälomaterveisin, Hanna ? @movewithhanna PS. Joko olet tutustunut Voima-papu -tuotteisiin? He siis tekevät härkäpavusta mm. jauhoja, herkkuja ja rouhetta! Suosittelen tutustumaan, me ollaan ihan hurahdettu! Lempparini ovat härkäpapujauhe, mitä käytän paljon ruoanlaitossa, leivonnassa sekä esimerkiksi lisäten kaurapuuroon (lisäkuitua ja proteiinia – 100g härkäpapujauhetta on n.13g ravintokuitua ja n.29g proteiinia). Herkuista ehdoton on härkäpapu raakasuklaa ”karkit”!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *