Huumaavan täyteläinen smoothie

Nautinto ilman huonoa oloa

Smoothiethan eivät ole mitään muuta, kuin sekoitus eri raaka-aineita – mutta näiden raaka-aineiden suhde ja yhteensopivuus onkin jokaisen toimivan smoothien salaisuus. Smoothieissa on kaikki samat ravintoaineet, kuin mitä olisi jos niitä raaka-aineita ei sekotettaisi yhteen ja syötäisi erikseen: löytyy hiilarit, rasvat, proteiinit, mineraalit, kuidut, hivenaineet ja niin edelleen (tästäkin olen lukenut hassuja artikkeleita, kuinka smoothien rakenne pilkkoo hiilareita pois – ei). Juomalla kolme smoothieta tulee mahdollisesti syötyä aikamoinen määrä hedelmiä (varsinkin jos ovat kaupan valmis smoothieita – jos tekee itse, niin parempi) ja tästä ainakin oma kroppa tykkää turvota tai jopa vatsa mennä kovaksi. Ne useat kerrat, kun olen hinkunut smoothien perään ja ostohetken jälkeen päässyt maistamaan… ja maku onkin ollut pettymys! Miten nyt joku voi pilata niinkin helpon asian, kuin smoothie? Noh… kyllähän sen voi ja yllättävän helposti. Itse olen huomannut, että parhaimmat reseptit olen kehitellyt kun olen luovinut omiani keittiössä. Joskus tosin niistäkin on tullut aikamoisia pommeja, jotka on ollut sitten pakko syödä pois, sillä muuten tulisi kalliiksi se puuha.

Vahingon kautta voittoon!

Yksi utuinen päivä olin keittiössä ja kaipasin jotakin makeaa, mutta samalla täyttävää -smoothien tekoon siis! Hedelmäkorista löytyikin viimeinen banaani, jääkaapista kookosmaidon rippeet sekä pakastimesta yksi muiden alle piiloutunut mustikkapussi. Olisin toki voinut ottaa vain sen banaanin, mutta sillä kun ei masua täydeksi saa. Nappasin laatikosta kipon ja laitoin ainekset keskenään, mutta jotakin puuttui – kunnes muistin Safkanetin superfoodit kaapissa, puhdistamon suklaanmakuisen herajauheen (myönnän, en aina muista käyttää superfoodeja saatika heraa – ja sitäkin harvemmin) sekä raakalakritsi- että vaniljajauheen. Superfoodeista valitsin lucuman sekä carobin (nämä tuovat ihanaa pehmeyttä makuun!). Mukaan kaivoin vielä tuoretta pinaattia ja sitten ei muuta kuin sauvasekoitin sauhuamaan! MAKU OLI TAIVAALLINEN! Juuri sellainen mistä tykkään, sekoitus suklaata ja lakritsia ja muut maut tuomassa raikkautta! Päätinkin tehdä tämän uudelleen, lisäämällä luomu maapähkinävoita hitusen sekaan sekä pähkinöitä päälle. Tuli niin hyvää, että oli ihan tehtävä asiasta artikkeli – minä kun en ole kovin tunnettu ruokabloggaaja (ellei siihen liity jotenkin liikunta.. :D).

Reseptiä kehiin

Sekoita keskenään ja valmistaudu nautintoon:

Banaani,
jäisiä mustikoita,
kookosmaitoa,
pinaattia (tai muuta lehtivihreää – ei ole pakollinen),
Puhdistamon luomu suklaaheraa / TAI riisiproteiinia,
Safka superfoods lucuma-jauhetta (ei pakollinen),
Safka superfoods carob-jauhetta (ei pakollinen),
raakalakritsijauhetta
sekä vaniljajauhetta.
(+ maapähkinävoita).
Heitä kippoon ja sekoita, valmiin smoothien pinnalle voit laittaa haluamiasi pähkinöitä tai siemeniä – ellet halua siitä vielä makeampaa, niin taateleita. Smoothien koostumus on ihanan paksu ja maku huumaava!

Nappaa tämä herkullinen resepti testiin, varsinkin jos pidät lakritsin ja suklaan sekoituksesta! I do! <3

 

Tämänkin blogi -kirjoituksen aikana tuli oltua pää alaspäin ja roikuttua, kyllä se vaan on loistavaa taukojumppaa! Oletko jo kurkannu kaksi viimeisintä artikkeliani? Artikkelit olleet huippusuosittuja! Tarjolla siis ihan loistavia joululahja ideoita! Tsekkaa linkki: LAHJA

xo Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *