Hyvää kansainvälistä kierrätyspäivää!

Tänään 18.3. vietetään ensimmäistä kertaa kansainvälistä kierrätyspäivää. Osallistua voit kierrättämällä ja jakamalla kannustavia kuvia somessa. 

Green Mattersin mukaan tänään vietetään ihan ensimmäistä kansainvälistä kierrätyspäivää. Uunituoreen teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa, että roskassa piilee mahdollisuus.

Roska on ongelma. Sen tuottamiseen käytetään luonnonvaroja ja sen käyttöikä on nykyisessä maailmanmenossa usein lyhyt. Roska on ruma ja se pilaa ympäristön, mutta kierrättämällä saamme sentään materiaalit takaisin kiertoon ja säästämme luonnonvaroja.

Suomalaiset ovat huonoja kierrättäjiä

Kyllähän me jo tiedämme, että kierrättää pitäisi, mutta siitä huolimatta suomalaisten kierrätysaste on noin 40 %. Pulloja ja tölkkejä kierrättävät peräti 97 prosenttia ihmisistä, lasia 88 prosenttia ja paperia sekä kartonkia yli 85 prosenttia. Biojätettä kierrättää vain 62 prosenttia suomalaisista ja muovia 38 prosenttia. (Lähde.)

Kierrätystä ei harrasteta esim. koska kodissa ei ole tilaa. Jos on tilaa ottaa tuotteet kotiin, miksi niille ei ole enää tilaa, kun niistä tulee roskia?

Näin kansainvälinen kierrätyspäivä näkyy maailmalla ja kotitalouksissa

Tänään 18.3. monet kaupungit ympäri maailman osallistuvat järjestämällä kierrätystapahtumia ja pyrkimällä parantamaan kierrätysprosessejaan.

Sille on tarvetta, sillä esim. kaikesta tuotetusta muovista vain 9 % päätyy kierrätykseen!

Kotitaloudet sen sijaan voivat osallistua kierrätyspäivään kysymällä itseltään seuraavia kysymyksiä:

”Tiedänkö, mitä kierrättämilleni roskille tapahtuu sen jälkeen, kun olen dumpannut ne kierrätyspisteille?” ja ”Pyrinkö korjaamaan ja uusiokäyttämään esineitä niin, että otan niistä kaiken hyödyn irti ennen kierrätyspisteelle viemistä?”

Päivään voi osallistua myös lähettämällä kierrätyspäivää juhlistavia kuvia someen hastagilla #GlobalRecyclingDay.

Hyvää kierrätyspäivää kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *