Keittiön ekosuosikit

Keittiö

Oletko koskaan miettinyt kuinka paljon muovia käsittelet joka päivä laittaessasi ruokaa tai siivotessa? Muovisten keittövälineiden rinnalle on viime vuosien aikana tullut laaja valikoima ekologisempia vaihtoehtoja, joista monet ovat myös kauniin näköisiä. Tässä esiteltynä meidän kaupan ekosuosikit keittiöön.

Tiskiharja_vaihtopaalla

Puinen tiskiharja

Puinen tiskiharja on ihan ehdoton keittiössä, pesee helposti pinttyneenkin lian. Tiskiharjan harjakset on tehty joko hevosenjouhista tai vaihtoehtoisesti saatavilla on myös täysin vegaaninen harja, jolloin harjakset on tehty tampico-kasvikuidusta. Jokaiselle siis varmasti löytyy suosikki. Varsi on käsittelemätöntä pyökkiä ja mikä parasta harjoihin on saatavilla myös vaihtopäitä. Erittäin pitkäikäinen käytössä ja nätti ulkoasultaan. 

Uudelleen käytettävä tiski/siivousliina

Puuvillasta ja pellavasta valmistetut Iris Hantverkin tiski/siivousliinat kestävät käytössä pitkään sillä ne voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Eivät sisällä mikromuovia, joten pesun voi suorittaa huoletta.

Saatavilla useita värejä, joten keittiöön, kylpyhuoneeseen ja yleissiivoukseen löytyy omat värit. Koska liinat ovat kauniita, niitä ei tarvitse piilottaa kaappiin.

Vardag-siivousliiina
sopo-keittiön_aito_palasaippua

Keittiön tiskaus/siivoussaippua

Keittiön puhdistukseen ja astioiden tiskaukseen sopii erinomaisesti myös palasaippuat. Keittiön Aito palasaippua löytyy sekä hajusteettomana että raikkaan appelsiinin tuoksuisena. Näillä siivoaminen ja tiskaaminen säästää luontoa sillä ne sisältävät vain luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Eivät sisällä vettä, säilöntäaineita, synteettisiä hajusteita tai mikromuovia. Käsien iho kiittää ja ympäristö kiittää!

Palasaippua on kätevä säilyttää kauniilla korkista valmistetulla saippua-alustalla tai luffa-sienen päällä, joka on aito luonnontuote. Tiesitkö, että Luffa-sieni on erittäin hyvä hankauksessa ja keittiön siivouksessa. Sillä saa tiskialtaan kiiltämään.

 

Konetiskiaine

Myös konetiskiaineesta on saatavilla ekologisempi vaihtoehto. Planet Puren konetiskitabletit ovat 100% biohajoavia, fosfaatittomia, kloorittomia ja hajusteettomia. Valmistettu Ecocert-sertifioiduista raaka-aineista. Astioista tulee puhtaita ja kirkkaita myös matalemmissa lämpötiloissa.

Planet Puren valikoimista löytyy myös nestemäinen käsitiskiaine. Tuote on hajusteeton eikä sisällä haitallisia kemikaaleja. Ympäristöystävällisyys on huomioitu pakkauksessa asti, sillä se on valmistettu maatuvasta sokeriruokopohjaisesta biomuovista. 

 

PlanetPure_Konetiskitabletit_Luomu_23_tablettia
Bunkoza Eco Teräspilli

Muovittomat pillit

Teräspillit ovat loistava vaihtoehto vanhoille muovipilleille. Ne ovat todella pitkäikäisiä ja puhdistuskin on helppoa mukana tulevalla harjalla. Pillit on valmistettu elintarvikekestävästä 304 teräksestä, josta ei jää makua suuhun.

Yksi pakkaus sisältää neljä pilliä.

Mehiläisvahakääreet

Huippusuositut mehiläisvahakääreet ovat tulleet jäädäkseen. Vanhanaikaiselle ja kertakäyttöiselle muovikelmulle ei ole enää tarvetta, sillä mehiläisvahakääre muovautuu käsien lämmöstä ja pysyy hyvin ruokien ja kulhojen päällä. Pese kääre käytön jälkeen haalealla vedellä ja se on valmis uudelleenkäytettäväksi. Saatavilla erikokoisia ja myös helposti sulkeutuvia pusseja. 

Saatavilla myös kotimainen vaihtoehto.

beeswrap_safkaenet_bears
Mallee-kestokassi
Mallee-kestokassi

Kankaiset kestokassit

Malleen GOTS*-sertifioidusta puuvillasta valmistetut kestokassit ovat käteviä kauppareissulla. Pakkaa leivät tai hedelmäosaston ostokset kankaiseen pussiin ja liimaa etiketit pussin päälle. Kätevää!

Verkkopussissa kuljetat hieman kosteat hedelmät ja vihannekset. 

Erikokoisista kestopusseista löytyy omansa joka tarkoitukseen, pakkaa eväät mukaan retkelle, käytä kosmetiikkatuotteiden kuljetuksessa matkoilla, hyödynnä kaupassa kertakäyttömuovipussien sijaan hedelmien kuljetukseen.

 

*GOTS-sertifikaatti: GOTS  eli Global Organic Textile Standard on tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti. Sertifikaatti huomioi koko elinkaaren, aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen asti.

 

 

Myrkyttömät juomapullot

Jätä kauppojen vesipullot hyllyyn ja pakkaa aina mukaan oma juomapullo. Mizun juomapullot ovat BPA-vapaita ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä. SIGGn lasisissa kestojuomapulloissa kuljetat niin kuumat kuin kylmät juomat.

Voit huoletta nauttia juomasi näistä pulloista, sillä ne ovat täysin kemikaalivapaita eivätkä kerää itseensä mitään makuja tai hajuja eikä niistä liukene mitään juomaveteen! Kestäviä, tyylikkäitä ja hygienisia, mutta myös ekologisia. Myös lapsille omat pienen pullot kivoilla suosituilla kuvilla.

sigg juomapullot
Palmunlehtilautanen_24cm

 

Ekologiset kertakäyttöastiat

Aina välillä tulee tilanteita, joissa on vaan helpompi käyttää kertakäyttöastioita. Muovisten astioiden rinnalle on tullut kivoja ekologisempia vaihtoehtoja kuten palmunlehdistä valmistettuja lautasia, jotka on valmistettu luonnon omista ylijäämä raaka-aineista. Lautasia voi pestä muutaman kerran käsin ja tämän jälkeen heittää biojätteeseen tai vaikka nuotioon.

Näillä saa tehtyä myös kauniin kattaukset sillä niiden kuosi on elväinen. Täydennä kattaus koivusta valmistetuilla puisilla aterimilla.

Tässä meidän suosikkeja hieman ekompaan keittiöelämään. Ovatko nämä tuotteet sinulle tuttuja? Kaikki löytyvät meidän valikoimista.