LEGO lanseeraa ekologisemmat palikat

Muovisten palikoiden rinnalle lanseerataan uusi tuotesarja, jonka kaikki palikat valmistetaan ympäristöystävällisestä sokeriruo´osta. Ekologiset Lego-palikat tulevat markkinoille jo tänä vuonna.

Ihanat, kamalat Lego-palikat! Opettavaisia, ikäviä jalanpohjassa, ajattomia ja iättömiä – niin leikeissä kuin luonnossa.

Lego on päättänyt parantaa tapansa.  Koska kyse on jättimäisestä organisaatiosta, tämä on ISO juttu.

Maailmassa oli jo vuonna 2013 reippaasti yli 650 000 000 000 Lego-palikkaa ja joka sekunti tulee yli 700 palikkaa lisää.

Niitä on kaikkialla, valtamerissäkin kellumassa.

Soosoo Lego, olette tuottaneet maailmalle niin paljon muovisia palikoita, että niitä on yli 90 kertaa niin paljon kuin ihmisiä! Ja koska ne ovat ABS-muovia, ne eivät maadu.

Hyvä uutinen on, että Lego muuttuu vuosi vuodelta ekologisemmaksi. Yritys on panostanut tuulienergiaan, tehostanut energiankäyttöään jättiharppauksin, tekee yhteistyötä WWF:n kanssa ja tähtää siihen, että tuotannossa käytettäisiin 100 % uusiutuvia energialähteitä.

Ekologiset Lego-palikat tulevat markkinoille tänä vuonna

Tavoitteena on myös, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Lego-palikat ja niiden pakkaukset valmistettaisiin ympäristöystävällisistä materiaaleista.

Ensimmäinen suuri askel otetaan TÄNÄ VUONNA, kun markkinoille tulee Legon ensimmäinen kasviperäinen palikkasarja.

Lehtiä, puita ja pensaita sisältävä tuotesarja on valmistettu sokeriruo´osta. Käytetty sokeriruoko on tuotettu vastuullisesti BFA:n eli Bioplastic Feedstock Alliancen valvovan silmän alla.

Uudet, ekologiset legot ovat kuulemma niin samanlaisia kuin aiemmat legot, etteivät käyttäjät huomaa eroa – vaikka luonto huomaakin.

Innolla odotan Legon ensimmäistä askelta vihreämmän leikin puolesta. Ja jännityksellä seuraan, vastaavatko kilpailijat yhtä järkevillä liikkeillä. Go Lego!

Lue lisää: LEGO.com/responsibility

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *