Valmistaudu kevääseen: mango-smoothie siitepölyllä

Siitepölylle allergisten kannattaa aloittaa kevään siitepölykauteen valmistautuminen nyt. Monet allergiset ovat kertoneet saaneensa helpotusta siitepölyoireisiin siedätyksellä.

Siitepölysiedätystä voi kokeilla itse käyttämällä mehiläisen siitepölyä säännöllisesti. Siedätys aloitetaan pienen pienillä siitepölyn murusilla, annostusta nostetaan vähitellen ihmisen sietokyvyn kasvaessa. Tässä on tärkeää olla tarkkana, sillä jokaisella allergisella on hyvin yksilöllinen sietokyky.

Mehiläisen siitepölyn sanotaan useasti olevan luonnon parasta superfoodia. Siksi se on hyödyllistä myös muillekin kuin siitepölyallergisille. Mehiläisen siitepölyssä on monipuolinen sekoitus proteiineja, aminohappoja ja mineraaleja tarjoten monet elimistön ravintoainetarpeet hyvin imeytyvässä muodossa. Proteiinia siitepölyssä on 7 – 35 prosenttia. Se sisältää myös mm. rasvoja, aminohappoja, A-, B-, C- ja E-vitamiineja, mineraaleja, fytosteroleita, flavonoideja ja hiilihydraatteja. (Lähde)

Hyvän proteiinilähteen saat lisäämällä aamusmoothieen muutaman ruokalusikallisen luomuheraa. Luomusertifiointi takaa, että proteiinimme on läpäissyt tiukan valvontaseulan – niin maidon laadun, kuin tuotantoprosessienkin osalta

Hempeän keväinen mango-smoothie siitepölyllä

1-2 annosta

Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella tasaiseksi juomaksi. Nautiskele!

Kuva: Anu Karp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *