Muoviton maaliskuu – koko perheelle

Muoviton maaliskuu -kampanja haastaa tuottamaan mahdollisimman vähän muovijätettä maaliskuun aikana. Näin voit vähentää muovijätteen määrää lapsiperheessä! Muovi on ongelma. Sen käyttöä on pakko vähentää. Onneksi siihen on monia helppoja keinoja. 🙂 Keräsin ideoita, joilla muovin määrää voi lapsiperheessä vähentää nyt ja maaliskuun jälkeenkin.

1. Synttärit ja muut juhlat

Lasten synttäreiltä kertyy usein paljon muoviroskaa. Vältä kertakäyttöastioita ja kata oikeat astiat pöytään, jos mahdollista. Kerää lasisia lastenruokapurkkeja  ja käytä niitä mukeina tai osta kokonaan maatuvia kertakäyttöastioita. Unohda muoviset pillit! (Tsekkaa Safkanetin muovittomat bambu– ja metallipillit) Osta muovittomia lahjoja ja kääri ne paperiseen lahjapaperiin.

2. Pakkaa eväät itse

Vaikka on ihana kävellä vaunuilla pahvinen noutomuki käsissä, turhaahan se on. Osta oma kannellinen kuppi tai juo kahvi paikan päällä. Pahvimuki ei nimestään huolimatta ole vain pahvia, siinäkin on usein muovinen päällyste. Tutustu Safkanetin kestomukitarjontaan. Pakkaa eväät kotona ja suosi kääreitä, joita voi käyttää useamman kerran. Kokeile esim. Bee´s wrapia. Kun nappaatte ruoan kotiin, pyydä juomat ilman pillejä – vaikka lapset pillejä rakastavatkin. Lapset rakastavat myös luontoa ja eläimiä. <3 Suosi paikkoja, joissa ruoka pakataan ekologisesti.

3. Vaipoissa on valinnanvaraa

Käytä kestovaippoja tai muovittomia Naty-vaippoja. 

4. Pidä kangaskassia aina laukussa mukana

Pakkaa käsilaukkuun tai hoitolaukkuun kangaskasseja. Usein kauppareissut ovat spontaaneja, ja juuri sellaisilla reissuilla kangaskassit jäävät kotiin. Hanki myös kankaisia hedelmäpusseja.

5. Vältä keinokuituja!

Suosi luonnonmateriaaleja lasten- ja aikuistenvaatteissa. Puuvilla ja pellava tuntuvat parhaalta ihoa vasten. Villa on lämmittävää ja hengittävää. Vältä polyesteria, elastaania ja akryylia! Fleece on vuoden turhake!

6. Vältä turhaa pesua

Lastenvaatteet päätyvät helposti pesukoneeseen, kun niihin tulee vain muutamat tahrat. Pese pienet tahrat lavuaarin päällä tai pyyhi pyyhkeellä. Säästät rahaa, eikä mikromuovia päädy niin paljon vesistöön!

7. Suosi luonnonkosmetiikkaa

Suosi sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja vähennä samalla perheen kemikaalialtistusta. Myös Joutsenmerkityt tuotteet ovat mikromuovittomia! Osta esim. saippua mieluummin palana kuin muoviin pakattuna. Tutustu mm. Safkanetin palasaippuioihin.

8. Kierrätä muovit

Me laskimme, että perheemme jätteestä 70 % on muovia. Kierrättämällä muovit säästämme vuodessa noin 75 euroa jätemaksuissa. Kun kiikutamme muovit kierrätykseen, kiinnitämmme samalla huomion jätteen määrään: tulee ostettu vähemmän kertakäyttöisiä muovipakkauksia. 😀 Lue lisää: https://safkanet.fi/2017/05/03/saasta-rahaa-kierrata-muovit/