Päivä kerrallaan

 

Meistä jokainen on tärkeä

Meistä jokainen on tärkeä ja haluaisin sen jokaisen ymmärrykseen juurruttaa. Ymmärtäessä oman tärkeyden, pystyy ymmärtämään miten suuresti voi vaikuttaa. Jokaisen teoilla on jonkinlaiset seuraamukset ja ne seuraamukset saattavat vaikuttaa hyvinkin moneen muuhun, hyvässä että huonommassa. Kukaan ei ole ’vain’ syntynyt aikaansaavan vaikuttajan rooliin, meistä jokainen pystyy tekemään paljon hyvää itsensä, muiden ja koko maailman puolesta. 

Kieltäminen vie sinut itsestäsi kauemmas

Totta, niin vie, mutta tosiasiat kutkuttavat pinnan alla ja saattavat vaikuttaa koettuun hyvinvointiin negatiivisesti. Karkuun juokseminen on helppoa, mutta kuluttavaa. Loppujen lopuksi en ole aivan varma, onko se karkuun Kuvahaun tulos haulle nature connectionjuokseminen niin helppoa, se tuppaa viemään elämästä kiitollisuutta ja muita hyvinvoinnille tärkeitä asioita ja pysähtyessä saattaa tuntua, ettei millään ole mitään merkitystä – sillä on kadottanut yhteyden itseen. Juoksin itseäni pitkään karkuun näkemättä omia tärkeitä arvojani ja yritin mahtua illuusion rakentamaan muottiin. Pysähdyttyäni työtä on saanut tehdä paljon, mutta irtipäästöä vanhasta ja tarpeesta kontrolloida vieläkin enemmän. Itsensä kohtaaminen saattaa olla pelottavaa, mutta antaa avaimet muutoksille ja merkitykselliselle elämälle. Vihdoin olen ymmärtänyt että pystyn vaikuttamaan, ja kaiketi olen siinä jo jonkin verran onnistunut. Vedin itseni viime vuoden aikana niin pahaan tilttiin, etten osannut enää unelmoida. Tai osasin, mutta se tuntui ahdistavalta – huominen tuntui niin epävarmalta ja raskaalta. Edelleen saatan kokea huomisen haastavana (jos tietoisuuteeni on tullut paljon maailman epäkohtia ja liian monta kysymystä jäänyt vaille vastausta), mutta yhä vahvemmin ymmärrän, että elämä tapahtuu päivä kerrallaan, tässä ja nyt.

Mikä on sinun äänesi?

Mikä asia tuntuu sinulle tärkeältä, mutta perisuomalaiseen tapaan hiljennät äänesi ja latistat aikomuksesi? Tiedä se, että kun astut äänesi polulle, tulee se vaikuttamaan moneen, eritoten elämänlaatuusi. Tuonkin tähän demonstraation:

Kuvahaun tulos haulle nature connection
”Oma ääni pitää löytää ja sen löytämiseksi pitää tehdä paljon työtä” -Michelle Obama

”Yksilö ei pysty vaikuttamaan paljoa” lausetta kuulee jatkuvasti, mutta lähdetäänpäs miettimään asiaa astetta syvemmin. Olen yksilö ja olen päivittänyt arvoni ja työstänyt asioita itseni kanssa ymmärtääkseni, että ekologisuus on minulle tärkeä a r v o. Mieleni ohjelmoituu kiinnittämään arvoon enenevin määrin huomiota. Yhtäkkiä tuntuu, että huomaan kaikki asiaan liittyvät epäkohdat – apua, niitä on niin paljon (ja melkein uskon, etten voi yksilönä vaikuttaa). Koen erilaisia tunteita asiaa kohtaan, luen ja opiskelen lisää, teen tekoja ja vähennän hetkeksi infotulvaa. Kasvan asian kanssa, oma pelko laantuu sille tasolle, että pystyn olemaan saarnaamatta ja ahdistumatta. Siirryn suurempiin tekoihin, kerään asiasta itselleni tärkeää dataa -> otan erilaisia näkökantoja huomioon, ymmärrän asian laajuuden. Alan vaikuttamaan omien kanavieni kautta, puhun asiasta kaikkialla missä olen -> luon asiaan kiinnostusta. Kasvan jatkuvasti asian kanssa, teen entistäkin parempia valintoja esimerkiksi ruokaostosten suhteen, korjaan itse vaatteeni, ostan vaatteita kirpputoreilta ja olen tietoinen materiaaleista, teen paljon itse, en juoksuta vettä turhaan, suosin kylmiä suihkuja, kysyn yritysten ekologisuuden perään.. teen asioista itselleni mielenkiintoisia ja tarvittaessa palkitsevia. Ihmiset alkavat huomaamaan toimintani yhä enemmän ja yhä useammin minulta kysytään aiheesta. Itse kontaktoin asian parissa olevien ihmisten kanssa. Kuulen kuinka joku on vaihtanut meikkinsä luomuun (iso askel, vaikka tuntuu pieneltä!), joku on päästänyt sanan ekologisuus tulemaan tietoisuuteensa ja tajuaa että voikin teoillaan vaikuttaa (tämä on tärkein askel!), jotkut kysyvät neuvoja ja toiset kertovat mitä kaikkea ovat alkaneet itse tekemään. Tässä vaiheessa on turha sanoa, että yksilö ei pysty vaikuttamaan.

*Mitä enemmän yksilöitä, jotka vaativat ekologisuutta yrityksiltä ja sitä kautta esimerkiksi kaupantarjonnalta, sen suurempia vaikutuksia saamme aikaan. Jokainen vaikuttaja on yksilö ja jokaisen vaikutus on tärkeä! Olemmehan me jo nähneet vaikkapa SoMen globaalin vaikutuksen #metoo:ssa. Sekin lähti yksilöstä. 🙂 

 

Päivä kerrallaan

Selkeytä itsellesi omat arvot, sillä Kuvahaun tulos haulle nature connectionmonet meistä elävät suurissa arvoristiriidoissa. Kun olet ne selkeyttänyt on aika havainnoida ja nostaa asioita tietoisuuteen, antaa mielen ohjelmoitua ja päivittyä. Tämä on itsensä kasvattamisen tie ja se ei tapahdu päivässä, se tapahtuu juuri niin kauan kuin elät. En voi sanoa yhtä totuutta siihen, miten juuri sinä opit uusia tapoja, motivoidut tai minkälainen elämänrytmi sinulla on, mutta voin auttaa sinua löytämään itsestäsi uusia puolia – eivät ne uusia ole, ne ovat vaan olleet ”luulojen”, uskomusten ja ennakkokäsitysten alla.

Minuun saa yhteyttä meilitse: harkosenhanna@gmail.com. Jos kaipaat apua arvojenpäivittämiseen ja oman äänesi selkeyttämiseen, niin autan mielelläni. Autan myös raha-asioiden järkeistämisessä, jotta ymmärretään että ekologinen elämäntyyli ole yhtään sen kalliimpaa, kuin muu.
Arvotyöstö 1,5h-2h 70€, mukaan uskomusten työstöä, itsevarmuuden ja -luottamuksen avaamista, motivoitumistyylien selkeyttämistä ja muita NLP practioner koulutuksessa käytäviä harjoitteita (kaikki materiaalit ovat Jaana Hautalan / Oivaltamaan Oy:ltä).

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *