Suklaakana on hekumainen ja gluteeniton superruoka Meksikosta

Superfoodit ja suklaa eivät ole vain makeiden smoothieiden ja jälkiruokien yksinoikeus. Inkojen kehittämä meksikolainen suklaakana onnistuu loistavasti moderneilla superfood-aineksilla. Tällä erikoisella ja eksoottisella aterialla hurmaat takuulla.

Suklaakanan ainekset:

  • 1/2 litraa kana- tai luulientä
  • 2 – 4 broilerin koipireittä
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 1/2 pakettia kaakaomassaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl rusinoita
  • 1 pussi pakastemaissia tai 2 maissin tähkää, joista irroitetaan maissit
  • 3 isoa porkkanaa siivuina
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä raasteena
  • 3 sellerin vartta paloina
  • 3 tl suolaa
  • 4 rkl kookossokeria
  • 3 rkl rasvaa (punainen palmuöljy, oliivilöljy tai voi)
  • lisukkeeksi riisiä, bataattia tai kvinoaa
  • päälle tuoretta korianteria

Kuullota sipulit öljyssä tai voissa suuressa padassa tai kattilassa. Laita koipireidet pataan ja paista niitä hetki. Kaada päälle kana- tai luuliemi, tomaattimurska sekä kaikki mausteet ja rusinat. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää porkkanasiivut, maissit sekä sellerit. Keitä lisukkeeksi riisi, bataatti tai kvinoa. Silppua kastikkeen päälle vielä reilusti tuoretta korianteria.

Nauti täyteläisen viinin tai punaviinikaakaon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *