Suolan monikäyttöisyys kauneudenhoidossa

meinebase-suola

Suola on monikäyttöinen kauneudenhoidon tehoaine. Sitä voi käyttää niin kylvyssä, ihon kuorinnassa, epäpuhtauksien poistamisessa, hiusten muotoilussa kuin päänahan hoidossa. Tavallisesta kaupan hyllysuolasta ei ole kuitenkaan kysymys, vaan kauneudenhoitotuotteeksi kehitetty suola sisältää kivennäisaineita, mineraaleja ja erittäin hienoiksi jauhettuja jalokiviä, mm. akaattia, karneolia ja vuorikristallia. Toki voit kotona itse kokeilla myös merisuolaa tai himalajan suolaa, mutta moni vannoo saksalaisen MeineBase-suolan nimeen juurikin sen sisältämien runsaiden mineraalien vuoksi.

Iho on kehomme suurin elin ja tärkeä kuona-aineiden poistaja. Emäksisen kylpysuolan käyttö päivittäisessä puhdistuksessa hoitaa ihoa auttaen sitä erittämään elimistöstä poistettavia aineenvaihdunnan tuotteita. Erilaiset suolahoitolat ja -kylvyt kasvattavat jatkuvasti suosiotaan, eikä suotta. Jo Muinaisessa Egyptissä, antiikin Kreikassa ja Roomassa terveen kehon perustana pidettiin emäksisyyttä. Oikean tason löytymiseen vaaditaan oikeanlainen ruokavalio sekä ihon hoitaminen oikeanlaisilla tuotteilla.

 

 

meinebase

Miksi suola on hyväksi iholle?

Suola aktivoi ihon kyvyn ”rasvata” itse itsensä elvyttäen näin ihon oman kosteutumisprosessin. Lisäksi suola neutralisoi happoja ja kiihdyttää kuona-aineiden erittymistä iholta. Suolakylvyssä suola tekee vedestä emäksisen muuttaen veden pH-arvon 8-8,5. Emäksinen vesi tekee tunnetusti ihosta pehmeän, onhan myös vastasyntyneen iho hurmaavan pehmeä ja lapsivesi myöskin emäksinen.

Suola sopii kaikille ihotyypeille ja siitä ovat saaneet avun myös atooppisesta ihosta kärsivät. Suola soveltuu kasvojen pesuun, kokovartalokylpyihin, päänahan ja hiusten pesuun, surffitukan muotoilutuotteeksi, jalka- ja käsikylpyihin sekä yleisesti saunan ja suihkun yhteydessä käytettäväksi. Sitä voidaan käyttää myös hieronnassa, kuorinnassa, suun ja hampaiden hoidossa ja lapsen ihonhoidossa.

vinkkejä suolan käyttöön

Tässä muutamia idoita mihin suolaa voi käyttää. Lue lisää vinkkejä MeineBase -suolan esitteystä täältä.

meinebase

Kasvonaamio

Sekoita kaksi teelusikallista suolaa ja neljä teelusikallista hunajaa. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Sekä suola että hunaja ovat antibakteerisia, joten tämä naamio sopii hyvin myös ärtyneelle ja epäpuhtaalle iholle. Ennen poispesua levitä lämmin kasvoliina kasvoille ja anna viiletä. Tämän jälkeen pyyhi kasvot puhtaaksi kasvoliinalla.

Ihon kuorinta

Sekoita  1/2 rkl suolaa esimerkiksi kookosöljyyn (1 rkl) ja hiero koko vartalo. Käytä kasvoihin suhteessa enemmän öljyä ja vähemmän suolaa. Ihosta tulee ihanan pehmeä ja kuollut ihosolukko saa kyytiä. Voit lisätä sekaan halutessasi myös hunajaa.

Syväpuhdistava kasvovesi

Sekoita 3 dl kuumaa vettä ja noin yksi teelusikallinen suolaa. Sekoita hyvin ja pullota puhtaaseen suihkepulloon. Käytä kasvoilla muutamia kertoja päivässä.

Suolakylpy

Koska suola imee itseensä epäpuhtauksia se on loistava kylvyssä tai ihan vain jalkakylvyssä. Käytä kokovartalokylpyyn noin 3rkl suolaa ja kylve noin 20-30 min. Vilkastuta verenkiertoa hieromalla ihoa välillä pesusienellä tai harjalla. Huom! koita olla huuhtelematta ja rasvaamatta ihoa kylvyn jälkeen, jolloin emäksisyys saa vaikuttaa mahdollisimman pitkään.

Päänahan kuorinta

Ripottele suolaa tasaisesti päänahkaan, kostuta sormet ja hiero noin 10 minuuttia. Suola irrottaa hilsettä ja vilkastuttaa pintaverenkiertoa.

Parhaat laineet hiuksiin

Etelässä olleessa hiukset kukoistavat ja kihartuvat kauniisti. Kosteampi ilmasto ja merivesi ovat varmasti tähän yksi syy. Kotona hyvä keino saavutta lähes sama on tehdä itse oma hiusten suolasuihke. 

Hyvän suihkeen saat tehtyä kun sekoitat 2,5 dl kuumaa vettä sekä 1-2 rkl suolaa. Testaa omille hiuksillesi sopiva suolan määrä. Lisää sekaan 1/2 rkl kookosöljyä, joka estää hiusta kuivumasta. Lisäksi voit sekoittaa oman mielen mukaan muutaman tipan eteeristä öljyä, jolloin saat hiuksiisi myös lempituoksusi. Sekoita aineet hyvin ja kaada suihkepulloon. Suihkuta kuiviin tai kosteisiin hiuksiin ja puristele. Hyvä keino on myös illalla suihkuttaa hiukset suolasuihkeella ja laittaa ne yöksi nutturalle. Aamulla on takuuvarmat laineet. 

Kaikkea tätä voi tehdä yhdellä tuotteella, ihan mahtavaa! Suosittelen siis kokeilemaan MeineBase -mineraalisuolaa. Saatavilla sekä 75g että 750g. Kuulemme myös mielellään teidän parhaat suolavinkit. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *