Syntisen hyvä brownie – ilman lisättyä sokeria

Taatelit

Tiedätkö sen tunteen, kun tekee vaan todella paljon mieli jotain makeaa? Itselleen ei kannata olla liian ankara vaan sallia herkkuhetket ja aina voi valita astetta terveellisemmän vaihtoehdon herkuistakin. Olemme keränneet herkkureseptejä ja tässä niistä yksi, täydellinen vaihtoehto suklaabrownielle. Nämä taateleista ja raakakaakaosta valmistetut herkut vievät kielen mennessään.

Taateli-Brownie
Taateli-brownie

Näin valmistat syntisen hyvät terveellisemmät browniet

16 kpl pehmeitä taateleita (löytyy kauppojen hevi-osastolta)

2,5 dl kaura- tai mantelijauhoja (löytyy myös gluteenittomia)

0,75 dl raaka-kaakaojauhetta (esim. Foodin)

3-4rkl kookosöljyä tai -rasvaa (Foodin)

2-4 rkl vettä (lisää vähän kerrallaan, tavoitteena tahmea massa)

Pieni ripaus hyvälaatuista suolaa esim. Himalajan kristallisuola

Halutessa voit murskata sekaan Cashew-pähkinöitä

Päälle lakristijauhetta tai kookoshiutaleita

Poista taateleista kivi. Lisää taatelit, kookosrasva, pähkinät ja puolet vedestä tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella. Sekoita kunnes massa on melko tasaista. Ei haittaa vaikka jää hieman palasia. Lisää kaakaojauhe sekä kaurajauho ja sekoita lusikalla sekaisin. Lisää tarpeen mukaan vettä. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kuorruta lakristijauheella tai kookoshiutaleilla. Laita noin tunniksi jääkaappiin hyytymään suojana mehiläisvahakääre ja sitten vaan nauttimaan.

Kokeile erilaisia variaatioita vaihtelemalla pähkinöitä tai testaamalla erilaisia kuorrutuksia. Ja näillä kyllä lähtee makeannälkä nopeasti.

 

4 thoughts on “Syntisen hyvä brownie – ilman lisättyä sokeria

 1. Aada says:

  Onko valmistus kohdassa virhe vai? ”Pyörittele massasta pieniä palloja ja kuorruta lakristijauheella..”

  • Safkanet says:

   Moi! Ei ole virhe, ehkä huono sanavalinta. Kun olet pyöritellyt massasta pieniä palloja, pyörittele ne sen jälkeen vielä lakritsijauheessa. Tämän jälkeen laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. 🙂

  • Safkanet says:

   Voi tehdä myös perinteisiä neliöitä. Taputtele massa silloin leivinpaperin päälle vuokaan, laita jääkaappiin ja leikkaa neliöiksi vasta kun otat pois kylmästä. Itse tykkään tehdä noita palloja, koska niistä osan voi pyöritellä lakritsijauheessa, osan kaakaojauheessa ja osan kookoshiutaleissa. 🙂 Ja kannattaa koittaa välillä laittaa sekaan kanelia tai hunajaa niin saa heti uuttaa makua!

Comments are closed.