Testissä: Ikimetsän jooga

Hippihörhöilyä vai kovan luokan rentoutumista? Ikimetsän jooga yhdistää tuhansia vuosia vanhaa joogaperinnettä luonnon ikiaikaisiin vaikutuksiin.  Kevään kirpeä ilma puhalsi kasvoille Haikkoon metsän reunalla. Korkeat kuuset keinuivat tuulessa ja vihreä sammal tuntui pehmeältä jalkojen alla. Olin tullut testaamaan Ikimetsän joogaa. Olihan sitä pakko testata, sen verran mielenkiintoinen konsepti kyseessä! Edessä olisi tasapainoilua luonnon epätasaisessa maastossa ja metsän rauhasta nauttimista. Keskellä metsää levitimme joogamattomme kalliolle, riisuimme kenkämme ja puimme villasukat jalkoihin. Vähän mietitytti, mitä ohijuoksevat lenkkeilijät miettivät, kun pyllistelisimme matoillamme. Päätin keskittyä linnunlauluun. Alkoi Ikimetsän jooga.

Ikimetsän jooga syntyi omista kokemuksista

Tuomaala treenasi muutama vuosi sitten Haikkoon metsissä ja koki luonnon vahvistavan sekä joogan rentouttavia vaikutuksia että urheilusuorituksista palautumista. Myös flunssa parani nopeammin. Tuomaala halusi jakaa kokemansa muidenkin kanssa. Syntyi Ikimetsän jooga. – Luonto vaikuttaa meihin kaikkiin. Jo kymmenen minuuttia riittää laskemaan stressihormonitasoa.Ikimetsän joogassa ihminen pääsee nopeasti irti oravanpyörästä ja rentoutuu, Ikimetsän joogan perustaja Anu Tuomaala kertoo. – Näen asiakkaistani välittömiä fyysisiä vaikutuksia, kuten kasvojen väri kirkastumista, hartioiden asennon putoamista rennoksi ja koko olemuksesta huokuvaa kiitollista oloa luontokokemuksen äärellä. Luonnossa rauhoittui nopeammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin sisätiloissa.

Ikimetsän jooga – toimiko se?

90 minuutin maastossa tasapainoilun jälkeen heittäydyimme joogamatolle makuulle. Alkoi tulla kylmä, mutta onneksi Tuomaala oli kehottanut kaikkia ottamaan viltin mukaansa. Olo oli todella rentoutunut! Linnut tuntuivat laulavan kovempaa ja koko metsä näytti kirkastuneen. Osa osallistujista oli omissa maailmoissaan, osa alkoi jutella keskenään rauhallisesti. Paljon rauhallisemmin kuin saapuessamme. Kyllä Ikimetsän jooga todistetusti toimi! Mietin, miksei ihmisiä tuoda useammin luontoon liikkumaan. Onhan se ihan eri asia treenata sisällä ilmastoinnin huristessa – tai mikä pahinta, kuntosalissa kolinan ja musiikin kaikuessa taustalla. Täällä luonto antoi mielettömät puitteet ja äänimaiseman, kaiken kruunasi vielä raikas ilma. Voin ehdottomasti suositella! Lue lisää: www.ikimetsanjooga.fi