TOP10 JOULULAHJA IDEAA

Ei määrä vaan tarkoitus

Paras joululahja olisi saada valkea talvi!

APUA! Joulu lähestyy, enkä yhtään tiedä mitä ostaa kellekin lahjaksi! Nyt onkin oiva tilaisuus pohtia, mitä haluaa antaa. Tuoko materia onnea? Varsinkin se kymmenes kynttilänjalka tai kahvimuki? Mitä jos tämän joulun lahjojen suhteen toimisimmekin eritavoin? Ymmärrän lapsiperheitä, sillä televisio, kaupalliset joululaulut, lasten lehdet sun muut pyörittävät kaiken maailman muoviromua lasten tietoisuuteen ja tekevät materiasta sekä sen määrästä arvon – ja sittenhän sitä romua halutaan. On ikävää, että Joulupukki tuo vain kilteille lapsille lahjoja.. eikö sitten esimerkiksi rahattomien perheiden lapset ole olleet kilttejä? Mitäs jos joulun idea ei olisikaan lahjat, vaan läsnäolo, seurasta nauttiminen ja hyvien tekojen hetki? Lahja olisikin se hyvä tunne mikä tulee, kun tekee hyviä tekoja ja jakaa omastaan muille? Kuulostaako tekopyhältä? Toivottavasti ei! Ja jos lahjoja antaa, niin ne olisivat esimerkiksi kokemuksia tai itse tehtyjä ja siksi todella arvokkaita. Tärkeintä on ajatus, ei hinta tai materia. Seuraavaksi olen koonnut listan erilaisista vähemmän materialistisista lahjaideoista, toimisiko näistä jokin sinulle?

TOP10 JOULULAHJA IDEAA

  1. 1. Tarjoa päivä toiselle; voisiko joululahjaksi toimia, että viet kumppanisi/lapsesi/ystäväsi/sukulaisesi syömään (tai kokkaat kotona jotakin fancympää) ja nautitte kahden keskeisestä ajasta? Teet itsellesi selväksi, että tänään sinä kuuntelet ja huomiot täysin toisen.
  2. 2. Osta lahjakortti; mistä lahjan vastaanottaja tykkäisi tai mitä hän mielestäsi tarvitsisi? On paljon erilaisia hierontoja, akupunktiota, kuppausta, ravintopalveluita, personal trainer -paketteja; life coaching valmennuksia ja niin edelleen! Huom. seuraavassa artikkelissa paljon erilaisia liikunnallisia lahjakortti ideoita!
  3. 3. Tee se itse; mikä muukaan toisi niin hyvin välinpitoa esille, kun tekemällä itse jotakin toiselle? Oli se sitten jotain syötävää, valokuva-albumi, runokirjanen, villasukat, taulu tai vaikkapa kortti!
  4. 4. Tarjoa kokemus; mitä jos veisitkin toisen kylpylään, elokuviin, museoon, konserttiin, teatteriin, uudelle jumppatunnille tai vaikkapa luennolle jostakin häntä kiinnostavasta asiasta?
  5. 5. Suosi luomua; jos koet, että haluat ehdottomasti ostaa toiselle jotakin kosmetiikkaa tai muuta, niin suosi Suomessa tehtyä, lähellä tuotettua ja luomua! Safkanetin sivulta löytyy mm. Flow kosmetiikkaa.
  6. 6. Osta harrastus; kuulostele lapsen/kumppanin harrastustoiveita, mitä jos ostaisit keväälle lahjaksi uuden harrastuksen? Tai avittaisit lahjakortin voimin harrastusmaksua?
  7. 7. Väärinpäin päivä; jos teillä on lapsia, voitte sopia (tekemällä selväksi tietyt rajat) että yhden päivän verran lapset saavat päättää miten päivä eletään. Päivälle voi antaa tietyn budjetin (samalla lapset saavat kokemusta rahankäytöstä ? )! Tämän voi toteuttaa myös ystävän, kumppanin tai vaikkapa sukulaisen kanssa – suostut päivän ajan siihen, mitä toinen haluaa (tässäkin rajat selviksi ;D )!
  8. 8. Joulusiivous; jos haluatte kunnolla joulumieltä, niin tehkää kotona joulusiivous ja tarjotkaa ehjiä tavaroita suomalaisille vapaaehtoisjärjestöille, kuten HOPE.
  9. 9. Suosi kierrätystä; mitäs jos ostaisit lahjat kierrätyskeskuksesta tai kirpputorilta?
  10. 10. Avatkaa yhteinen säästötili jotakin matkakohdetta tai isompaa hankintaa varten; keskustelkaa yhdessä perheen kanssa (ketä se teidän perheessänne sisältääkään) minne haluaisitte mennä, mitä tehdä tai mitä hankkia – jotakin vähän suurempaa tai kalliimpaa. Päästessänne yhteisymmärrykseen sopikaa, että joululahja on avata säästötili tätä asiaa varten, jonne voittekin laittaa jo heti ostamattomista joululahjoista säästyneet rahat. Voitte vaikka yhdessä askarrella mielikuvakartan aiheesta ja laittaa sen kotiin esille. Vielä suunnitellessa, muistakaa miettiä sille toteutuva ajankohtaa! Ps. Tämähän voi olla vaikkapa Suomen sisäinen matka, esimerkiksi lappiin laskettelemaan!
Voisiko lahja olla yhteinen aika itselle tärkeän henkilön kanssa hyvän ruoan ja juoman kera?

Listaa voisi jatkaa vieläkin pidemmälle, mutta tässä on mielestäni erittäin helposti toteutettavia ja hauskoja vinkkejä – lahjakorttien ei ole oltava vain toisten palveluja, voithan itsekin tarjota lahjakortin tavoin toiselle jotakin, kuten hierontaa ?! On surullista, miten paljon kulutamme rahaa luontoa kuihduttavaan ja saastuttavaan materiaan – ja surullista, miten se materia tungetaan hetken päästä kaappeihin piiloon, heitetään sekajätteeseen tai loppupeleissä ei edes muisteta, että on sellainenkin omistettu. Eikö olisi jo viimein aika tehdä muutoksia tämänkin suhteen sanojen sijaan? Lapset eivät ole syy olla tekemättä tällaisia, sillä lapset kyllä oppivat nopeasti – kunhan aikuiset itse suhtautuvat asiaan sallivasti ja keskustelevat lasten kanssa selkeästi. Oletko sinä aikuisena selvillä vesillä omista arvoistasi? Koetko, että materia määrittää sinusta jotakin? Jos et ole varma, niin tsekkaa alla oleva tapahtumakutsu:

Kutsu BreathYin -tapahtumaan!

Minkälaiset arvot ohjaavat sinun elämääsi? Minkälaisia arvoja sinun jouluun kuuluu? Vai etkö ole aivan varma? Olen järjestämässä torstaina 14.12. klo 18-20 Hyvinvointistudio Lupauksessa (Rikhardinkatu 1, HKI) tilaisuuden, jossa käymme läpi ja mahdollisesti päivitämme arvoja ja mietimme varsinkin jouluun liittyviä arvoja. Miksi? Päivittäessään arvonsa, on helpompi nauttia joulusta ja sen pyhistä kokonaisvaltaisemmin! Arvotyöstön jälkeen siirrymme kehittämäni BreathYin -tunnin pariin, joka on loistava sekoitus niin mentaaliharjoitteita (visualisointi, mielikuvat, aistit), hengitystekniikoita, pilatesta, flow joogaa, yin joogaa sekä kehonskannaus rentoutusta. Tämän kahden tunnin setin jälkeen, poistuu varmasti astetta selkeimmin askelin kohti joulua! Tapahtumaan mahtuu max 15 henkilöä, suosittelen siis varaamaan paikan nopeasti :). Hinta 25€/2h. Ilmottautumiset ja lisätiedot täältä: BREATHYIN (<- klikkaa).

 

Toivon, että löysit itsellesi sopivia vinkkejä artikkelistani! Mikä voisikaan olla tärkeämpää, kuin sinun arvokas seura ja ajanviete sinulle tärkeän ihmisen / tärkeiden ihmisten kanssa? Ei sitä materia korvaa!

STAY TUNED: Seuraavassa artikkelissa jaan LOISTAVIA lahjakortti vinkkejä ja huippu tarjouksia! Pysyen arvoilleni uskollisena: ei krääsää, huonoa laatua tai huijaamista!

<3 Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *