veden juonti

15 vedenjuomisen terveyshyötyä

Veden juominen ja nestetasapainon ylläpitäminen on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta ratkaisevan tärkeää, mutta monet ihmiset eivät nauti riittävästi nesteitä päivittäin.

Noin 60 prosenttia kehosta koostuu vedestä, ja noin 71 prosenttia maapallon pinnasta on veden peitossa.

Nippelitietoa vedestä

  • Aikuiset ihmiset koostuvat 60-prosenttisesti vedestä, ja veremme on 90-prosenttisesti vettä.
  • Ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa vesimäärää, joka on nautittava päivittäin.
  • Vesi on välttämätöntä munuaisille ja muille kehon toiminnoille.
  • Kun iho on kuivunut, se voi olla alttiimpi ihosairauksille ja ryppyjen muodostumiselle.
  • Veden juominen limonadin sijaan voi auttaa laihtumisessa.

Veden juomisen mahdolliset hyödyt vaihtelevat munuaisten terveenä pitämisestä terveen painon ylläpitämiseen.
Jotta kaikki kehon solut ja elimet toimisivat kunnolla, ne tarvitsevat vettä.

Tässä on joitakin syitä, miksi kannattaa juoda

Vesi voitelee nivelet

Nivelissä ja selkärangan välilevyissä oleva rusto sisältää noin 80 prosenttia vettä. Pitkäaikainen nestehukka voi heikentää nivelten iskunvaimennuskykyä, mikä johtaa nivelkipuihin.

Vesi muodostaa sylkeä ja limaa

Sylki auttaa meitä sulattamaan ruokaa ja pitää suun, nenän ja silmät kosteina. Tämä estää kitkaa ja vaurioita. Veden juominen pitää myös suun puhtaana. Makeutettujen juomien sijaan nautittuna se voi myös vähentää hampaiden reikiintymistä.

Vesi kuljettaa happea koko kehoon

Veri on yli 90-prosenttisesti vettä, ja veri kuljettaa happea kehon eri osiin.

Veden juonti edistää ihon terveyttä ja kauneutta

Kuivumisen myötä iho voi tulla alttiimmaksi ihosairauksille ja ennenaikaiselle ryppyjen muodostumiselle.

Vesi pehmentää aivoja, selkäydintä ja muita herkkiä kudoksia.

Kuivuminen voi vaikuttaa aivojen rakenteeseen ja toimintaan. Se osallistuu myös hormonien ja välittäjäaineiden tuotantoon. Pitkäaikainen nestehukka voi johtaa ongelmiin ajattelussa ja päättelyssä.

Vesi säätelee kehon lämpötilaa

Ihon keskikerroksiin varastoitunut vesi tulee ihon pintaan hikoiluna, kun keho kuumenee. Haihtuessaan se viilentää kehoa. Urheilussa.

Jotkut tutkijat ovat esittäneet, ettäLuotettava lähde kun kehossa on liian vähän vettä, lämmön varastoituminen lisääntyy ja yksilö kestää huonommin lämpökuormitusta.

Se, että kehossa on paljon vettä, voi vähentää fyysistä rasitusta, jos lämpörasitusta esiintyy liikunnan aikana. Näistä vaikutuksista tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta.

Ruoansulatusjärjestelmä on riippuvainen vedestä.

Suolisto tarvitsee vettä toimiakseen kunnolla. Nestehukka voi johtaa ruoansulatusongelmiin, ummetukseen ja liian happamaan vatsaan. Tämä lisää närästyksen ja mahahaavan riskiä.

Vesi huuhtelee kehon jätteitä

Vettä tarvitaan hikoilun sekä virtsan ja ulosteiden poistamisen prosesseissa.

Vesi auttaa ylläpitämään verenpainetta

Veden puute voi aiheuttaa veren paksuuntumista, mikä nostaa verenpainetta.

Hengitystiet tarvitsevat vettä

Kun elimistö on kuivunut, se rajoittaa hengitysteitä pyrkiessään minimoimaan veden menetyksen. Tämä voi pahentaa astmaa ja allergioita.

Vesi tekee mineraalit ja ravintoaineet saataville

Ne liukenevat veteen, mikä mahdollistaa niiden pääsyn kehon eri osiin.

Vesi ehkäisee munuaisvaurioita

Munuaiset säätelevät nestettä kehossa. Riittämätön veden saanti voi johtaa munuaiskiviin ja muihin ongelmiin.

Vesi parantaa suorituskykyä liikunnan aikana

Kuivuminen liikunnan aikana voi haitata suorituskykyä.
Jotkut tutkijat ovat ehdottaneet, että veden lisääminen saattaa parantaa suorituskykyä rasittavan toiminnan aikana.

Tämän vahvistamiseksi tarvitaan lisää tutkimusta, mutta eräässä katsauksessa todettiin, että nestehukka heikentää suorituskykyä yli 30 minuuttia kestävissä toiminnoissa.

Veden juonti auttaa pitämään painon kurssia

Vesi voi auttaa myös painonpudotuksessa, jos sitä nautitaan makeutettujen mehujen ja limsojen sijaan. Veden ”esilataaminen” ennen aterioita voi auttaa ehkäisemään ylensyöntiä luomalla kylläisyyden tunnetta.

Veden juonti vähentää krapulan mahdollisuutta

Juhliessa makeuttamaton soodavesi jään ja sitruunan kanssa vuorotellen alkoholijuomien kanssa voi auttaa ehkäisemään alkoholin liikakäyttöä.

3 Vinkkiä veden juonnin lisäämiseksi

Tässä vinkkejä, joilla voit lisätä veden juontia.

1. Muista juoda vettä säännöllisesti

Veden juonnin aloittaminen ja muistaminen voi olla haastavaa, joten muista juoda vettä säännöllisesti. Aloita pienin askelin ja lisää juomismääriäsi asteittain. Voit aloittaa juomalla kolme kupillista vettä päivässä ja kasvattaa juomismääriäsi asteittain. Jos et ole tottunut juomaan vettä, voi olla helpompi aloittaa pienin askelin, jotta saat paremman käsityksen veden tarpeesta.

Muista laittaa muistutuksia tai muistutuksia veden juomiseen. Voit laittaa muistutuksen puhelimeesi, sovellukseen tai luetteloon, jonka luet joka päivä. Voit laittaa muistutuksen myös kotiisi, kuten asettamalla muistutuksen vettä sisältävään korkkiin tai mihin tahansa muuhun paikkaan, jolloin muistutus tulee näkyviin. Voit myös luoda kalenterimerkinnän, joka muistuttaa veden juomisesta.

2. Pidä vettä aina mukana

Jos olet menossa töihin, kävelylle, kauppaan tai muualle ulos, ota aina vettä mukaasi. Näin voit juoda vettä, kun tarvitset, ja muistat juoda vettä säännöllisesti. Voit ottaa vesipullon, juomalasin tai minkä tahansa muun sopivan vesikannun mukaan. Veden juonnin muistamisen helpottamiseksi voit myös asettaa muistutuksen vettä sisältävälle pullolle tai juomalasille.

Voit myös juoda vettä useammin, jos olet ulkona. Veden juonnin lisäämiseksi voit ottaa vesipullon tai juomalasin mukaasi ja juoda vettä, kun olet ulkona. Jos olet menossa kauppaan, voit juoda vettä, kun olet liikkeessä.

3. Tee veden juonti helpoksi

Veden juonti voi olla haastavaa, joten on tärkeää tehdä veden juonnista mahdollisimman helppoa. Voit laittaa vettä helposti saataville, jotta voit juoda vettä säännöllisesti. Voit laittaa vettä esimerkiksi jääkaappiin tai jääkaapin lähelle, jotta voit juoda vettä kun haluat. Voit myös asettaa muistutuksen veden juomiseen. Voit myös lisätä vettä ruoanlaittoon, kuten keittoihin, kastikkeisiin ja muihin ruokiin. Näin voit lisätä veden juontia ja saada samalla vitamiineja ja ravintoaineita ruoasta. Voit myös lisätä vettä ruokaan, joka tarjoillaan juhlissa tai arkiruoilla.