kahvin juonnin lopettaminen

Kahvin juonnin lopettaminen – Näin pääset eroon kahvista

Mielessä kahvin juonnin lopettaminen?

Jos yrität vähentää kahvin juomista tai lopettaa sen kokonaan, tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit lopettaa kahvin juomisen.

Kahvin lopettaminen hyödyt

Kun lopetat kahvin juonnin, saatat olla huolissasi kahvin vieroitusoireista, älä ole kuitenkaan huolissasi, sillä ne ovat vain väliaikaisia.

Monelle kahvin haittavaikutukset voivat olla kovia, joten tällöin kahvin lopettamisen hyödyt saattavat olla erinomaisia.

Tässä on muutamia kahvin lopettamisen hyötyjä:

1. Nukut paremmin. Kofeiini on piristävä aine ja voi pitää sinut hereillä öisin. Kahvin lopettaminen auttaa sinua nukkumaan paremmin.

2. Sinulla on enemmän energiaa. Kofeiini voi saada sinut väsyneeksi. Kun lopetat kahvin juomisen, sinulla on enemmän energiaa.

3. Säästät rahaa. Kahvi voi olla kallista, varsinkin jos ostat sitä joka päivä. Kahvin lopettaminen säästää rahaa.

4. Olet terveempi. Kahvi on täynnä sokeria ja kaloreita. Kahvin lopettaminen auttaa sinua olemaan terveempi.

5. Olet vähemmän stressaantunut. Kofeiini voi aiheuttaa ahdistusta ja stressiä. Kahvin lopettaminen auttaa sinua olemaan vähemmän stressaantunut.

Näin onnistut lopettamaan kahvin juomisen

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, mutta siitä voi olla myös yksi vaikeimmista luopua. Jos yrität lopettaa kahvin juomisen, saatat kokea epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua selviytymään:

1. Juo paljon vettä. Kun lopetat kahvin juomisen, saatat kokea päänsärkyä tai muita vieroitusoireita. Runsaan veden juominen auttaa huuhtelemaan elimistöäsi ja helpottaa näitä oireita.

2. Lepää runsaasti. Kahvin lopettaminen voi johtaa myös väsymykseen ja unettomuuteen. Muista levätä runsaasti, jotta kehosi sopeutuu.

3. Syö terveellisesti. Terveellinen ruokavalio auttaa kehoasi selviytymään kahvin lopettamisen sivuvaikutuksista. Sisällytä ruokavalioosi runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyväviljaa.

4. Harrasta liikuntaa. Liikunta on hyvä tapa torjua kahvin lopettamisen sivuvaikutuksia. Se auttaa nostamaan energiatasojasi ja parantamaan mielialaasi.

5. Etsi korvaava vaihtoehto. Jos sinulla on vaikeuksia lopettaa kahvin juominen, yritä löytää korvaava juoma. Vaihtoehtoja on paljon, yrttiteestä kofeiinittomaan kahviin. Etsi jotain, josta nautit ja jonka kanssa voit pysyä pitkällä aikavälillä.

6. Vältä laukaisevia ruokia ja juomia: Jos huomaat, että tietyt ruoat tai juomat saavat sinut himoitsemaan kahvia, yritä välttää niitä. Jos et esimerkiksi pysty vastustamaan esimerkiksi

Vieroitusoireet, joita saatat kokea lopettaessasi kahvin juomisen.

Kun lopetat kahvin juomisen, saatat kokea vieroitusoireita. Näitä voivat olla päänsärky, väsymys, keskittymisvaikeudet ja ärtyneisyys.

Hyvä uutinen on, että nämä oireet ovat yleensä vain tilapäisiä. Ne saavuttavat yleensä huippunsa ensimmäisen tai kahden päivän aikana lopettamisen jälkeen ja alkavat sen jälkeen helpottaa.

Vinkkejä kahvinhimoa aiheuttavien tekijöiden välttämiseen.

Jos yrität vähentää kahvin juomista, ole tietoinen laukaisevista tekijöistä, jotka saavat sinut himoitsemaan kahvia. Joillekin se voi olla kahvin haudutuksen tuoksu, kun taas toisille se voi olla muiden ihmisten näkeminen kahvia juomassa.

Kun tiedät, mitkä ovat kahvin himon laukaisevia tekijöitä, voit ryhtyä toimiin niiden välttämiseksi.

Tässä on muutamia vinkkejä kahvinhimoa aiheuttavien laukaisevien tekijöiden välttämiseen:

– Jos kahvin valmistuksen haju on sinulle laukaiseva tekijä, kokeile valmistaa kahvi ranskalaisessa puristimessa tippakahvinkeittimen sijaan. Näin voit hallita aikaa, jonka kahvi on kosketuksissa veden kanssa, ja haju on vähemmän voimakas.

– Jos muiden ihmisten näkeminen kahvinjuonnissa on sinulle laukaiseva tekijä, yritä välttää paikkoja, joissa tarjoillaan kahvia, kuten kahviloita ja kahviloita. Vaihtoehtoisesti voit juoda kahvia kotona, jossa muiden ihmisten kahvikupit eivät houkuttele sinua.

– Jos kahvin maku on sinulle laukaiseva tekijä, yritä vaihtaa kofeiinittomaan kahviin tai teehen. Saatavilla on paljon herkullisia lajikkeita, jotka eivät anna sinulle kofeiinijuoksua, jota yrität välttää.

– Jos huomaat himoitsevasi kahvia iltapäivällä, juo sen sijaan lasillinen vettä tai käy kävelyllä. Joskus luulemme olevamme nälkäisiä, vaikka oikeasti meitä vain janottaa. Pysyttelemällä nesteytettynä ja liikkumalla raittiissa ilmassa saatat huomata, että kahvinhimosi alkaa hälvetä.

UKK

Mitä tapahtuu kun lopettaa kahvin juomisen?

Kahvinjuonnin lopettamisen myötä kehossa ei muodostu yhtä paljon adrenaliinia ja hyvää oloa tuottavaa dopamiinia. Väsymys ja päänsärky saavat myös vallan, kun kofeiini ei enää vaikuta adenosiinin määrään. Adenosiini säätelee elimistön uni-valverytmiä.

Miten vähentää kahvin juontia?

Pienennä kuppikokoa tai jätä annoksia väliin. Kofeiini vaikuttaa keskushermostoon ja aiheuttaa siksi riippuvuutta. Tämän vuoksi kahvin vähentäminen aiheuttaa herkästi vieroitusoireita, joista yleisin on päänsärky. – Voimakkaimmillaan vieroitusoireet ovat 1–2 vuorokauden aikana käytön lopettamisesta.

Millä voi korvata kahvin?

Haluatko lisää virtaa ilman kahvia? 6 virkistävää vaihtoehtoa

  1. Jauha piparminttupurkkaa. Mintun maku ja purkan jauhaminen saattavat nostaa valppauttasi, My Domaine -sivusto arvelee. …
  2. Hörpi teetä …
  3. Muistitko juoda vettä? …
  4. Testaa mate-juomaa. …
  5. Tee chiasiemenistä voimapuuro. …
  6. Kokeile kookosvettä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.