L-Teaniini kokemuksia

L-Teaniini kokemuksia: Täyttä huuhaata?

L-Teaniini on luonnollinen aminohappo, jonka on osoitettu parantavan muistia, keskittymistä ja mielialaa. Väitetään että se on yksi markkinoiden parhaista, kun kyse on aivojen terveyteen liittyvistä lisäravinteista.

On kuitenkin joitakin ihmisiä, jotka ajattelevat, että L-teaniini saattaa olla pelkkää huijausta! Onko tämä totta?

Olen käyttänyt L-Teaniinia säännöllisesti useiden vuosien ajan. Tässä kirjoituksessa omia L-teaniini kokemuksia!

Omia kokemuksia L-Teaniinista

Henkilökohtainen kokemukseni L-Teaniinista on ollut todella positiivinen. Olen jopa huomannut parannuksia muistissani ja keskittymiskyvyssäni. Ilman L-Teaniiin käyttöä ajatukseni lähtevät helposti laukalle, enkä pysty keskittymään kun työskentelin isojen projektien parissa.

L-Teaniinia käyttäessä näin ei enää tapahdu, koska voin työskennellä projektin parissa keskeytyksettä tuntikausia.

Tunnen myös olevani vähemmän stressaantuneeksi L-Teaniinin käytön jälkeen. Ystäväni kertovat minulle, että mielialani on parantunut, ja tämä on ehdottomasti totta – tunnen itseni paljon onnellisemmaksi ja itsevarmemmaksi kuin ennen, ja se johtuu luultavasti lisäravinteen käytöstä!

Olen kokeillut muitakin lisäravinteita, mutta palaan aina takaisin L-Teaniiniin. Se on luultavasti paras vaihtoehto minulle!

L-Teaniini ei aiheuttanut minulle haittavaikutuksia

L-Teaniini haittavaikutukset

L-Teaniini haittavaikutukset on hieman kiistanalainen aihe, moni kertoo kokemuksia, joissa L-teaniini saattaa aiheuttaa joitain haittavaikutuksia, kuten päänsärkyä.

Minulla ei ole koskaan ollut mitään haittavaikutuksia L-teaniinista. Se ei ole aiheuttanut minulle pahoinvointia tai huimausta eikä muita fyysisiä ongelmia, joita olen kokenut muiden ravintolisien kanssa.

Ainoa ongelma, joka minulla on ollut, on se, jos olen ottanut liikaa L-Teaniinia. Silloin mieleni tuntuu samealta ja on vaikeampi keskittyä siihen, mitä olen tekemässä.

Toisaalta, kun otan kohtuullisen annoksen L-Teaniinia, tunnen itseni rauhalliseksi ja keskittyneeksi. Se on helppo tapa parantaa keskittymiskykyäni ja muistiani ilman, että minun tarvitsee muuttaa elämäntapojani.

L-Teaniini ja kofeiini on loistava yhdistelmä

kahvi

L-teaniinin ja kofeiini on loistava yhdistelmä. Jos minulla on keskittymistä vaativa projekti työn alla ja tiedän, että tarvitsen paljon energiaa. Otan kahvin kanssa noin 200mg L-Teaniinia. Kofeiini antaa minulle nopeaa energiaa, kun taas L-teaniini auttaa minua pysymään keskittyneenä ilman, että tulen liian hermostuneeksi.

Olen huomannut, että tämä pätee erityisesti tietokoneella työskennellessä. Yleensä olen hyvin helposti hajamielinen, mutta L-teaniinin avulla mieleni pysyy rauhallisena ja keskittymään siihen, mitä olen tekemässä.

Monien kokemusten perusteella kahvin negatiiviset vaikutukset voidaan minimoida L-teaniinin avulla.

Miten L-Teaniini toimii

L-Teaniinin uskotaan toimivan estämällä l-glutamiinihapon, kiihottavan välittäjäaineen, sitoutumista glutamaattireseptoreihin. L-Teaniini lisää myös aivojen dopamiinitasoja. Tämä selittäisi, miksi L-Teaniinin on todettu parantavan ihmisten mielialaa ja lisäävän yleistä rauhallisuutta.

On osoitettu, että L-Teaniini voi alentaa verenpainetta ja auttaa unihäiriöissä. L-Teaniini auttaa myös säätelemään serotoniinitasoja, välittäjäainetta, joka vaikuttaa mielialaan, ruokahaluun, unen laatuun ja kivun havaitsemiseen

Tutkimus L-Teaniinin vaikutuksesta on vielä puutteellinen, mutta se voi ehkä helpottaa astmasta tai kroonisesta taudista kärsiviä.

L-Teaniini ei ole mikään ihmelääke, mutta se voi ehdottomasti parantaa mielentilaasi. Se on auttanut minua pysymään rauhallisena ja keskittymään työhöni tuntikausia kerrallaan ilman, että se häiritsee tai hermostuttaa

Miksi L-Teaniia ajatellaan huijaukseksi

Lisäravinteilla on tavallisesti hieman kyseenalainen maine, eikä L-teaniini ole mikään poikkeus. Jotkut ihmiset pitävät sitä huijauksena, koska sen vaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu.

Tämä saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa totuudenmukaiselta – eihän L-Teaniinilla ole kliinisiä tutkimuksia, jotka osoittaisivat sen vaikutuksen ihmisiin! Mutta pelkästään tämä seikka ei tee siitä huijauksena.

Itse olen käyttänyt L-Theananiauseita vuosia. Kokemukseni on, että sillä on todellisia vaikutuksia minuun, ja olen varma, että monet muutkin ihmiset voivat sanoa samaa!

Jos katsot foorumeita, kuten reddit, löydät tuhansia positiivisia kokemuksia tästä lisäravinteesta ilman negatiivisia sivuvaikutuksia

Mutta omien kokemusteni mukaan minulla ei ole koskaan ollut negatiivisia kokemuksia L-Teaniinista! On myös tärkeää muistaa, että kaikki ovat erilaisia – se, mikä aiheuttaa joillekin pahoinvointia, ei välttämättä vaikuta toisiin lainkaan.

L-teaniini on ollut käytössä tuhansia vuosia

L-Teaniini ei ehkä ole nykyään niin suosittu, mutta ihmiset ovat käyttäneet sitä jo vuosisatojen ajan. Sen vaikutukset havaittiin noin 2000 vuotta sitten Kiinassa!

Muinaiset kiinalaiset lääkärit huomasivat, että kun mustan ja vihreän teen lehtiä fermentoidaan yhdessä (mikä on perinteinen tapa valmistaa teetä), ne luovat ainutlaatuisen tuoksun.Kun he kokeilivat teetä, kävi ilmi, että sillä oli rentouttavia vaikutuksia myös ihmisiin.

L-Teaniinia pitää kokeilla avoimin mielin

Olen myös huolissani siitä, että ihmiset käyttävät liikaa rahaa kalliisiin lisäravinteisiin, varsinkin kun on olemassa muitakin halvempia vaihtoehtoja, jotka todennäköisesti toimivat yhtä hyvin.

Ihmisten pitäisi esimerkiksi kokeilla luonnollisia lisäravinteita, kuten L-Teaniinia ja magnesiumia, avoimin mielin ennen niiden tuomitsemista. Lisäksi jokainen ihminen on erilainen ja hyötyy lisäravinteesta omalla tavallaan.

Ennen kuin kokeilet L-Teaniinia ensimmäistä kertaa, on tärkeää muistaa, että kaikilla on erilaisia kokemuksia lisäravinteiden käytöstä!

Se, mikä saa jotkut ihmiset tuntemaan olonsa sairaaksi, ei välttämättä vaikuta toisiin lainkaan. Kokeile siis L-teaniiniaj a katso, miten se vaikuttaa sinuun!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.