L-teaniini

L-Teaniini – haittavaikutukset ja hyödyt

L-Teaniini on luonnollinen aminohappo, jota esiintyy vihreässä teessä. Sitä esiintyy myös sienissä, joita käytetään lääkinnällisiin tarkoituksiin ympäri maailmaa.

Ainetta on tutkittu laajasti sen mahdollisten aivoihin ja kognitiivisiin toimintoihin liittyvien hyötyjen vuoksi. L-teaniinia voi ostaa ravintolisänä pilleri- tai jauhemuodossa ilman lääkärin reseptiä.

Tämän lisäravinteen ottaminen voi aiheuttaa haittavaikutuksia, joten muista neuvotella lääkärisi kanssa ennen kuin käytät sitä, jos sinulla on olemassa olevia sairauksia tai käytät säännöllisesti muita lääkkeitä.

Mitä L-teaniini on?

L-Teaniini on luonnollinen aminohappo, jolla on osoitettu olevan monia aivoihin kohdistuvia hyötyjä, muun muassa se parantaa tarkkaavaisuutta ja muistia. Se voi myös auttaa vähentämään ahdistusta, univajetta, mielialahäiriöitä ja kognitiivisia häiriöitä.

Sitä voi ottaa pillerinä tai jauhemaisena lisäravinteena ilman lääkärin reseptiä. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, ripuli, ihottuma, tiheä virtsaaminen, närästys, keskittymisvaikeudet, huimaus, jalkakrampit tai nykiminen.

Lukemalla L-Teaniini kokemuksia, selviää myös, että tätä lisäravinnetta käytetään usein työskennellessä työtehon ja tuottavuuden parantamiseen.

Mitkä ovat L-Teaniinin hyödyt?

L-Teaniinin on tutkittu vähentävän stressiä ja parantavan aivotoimintaa. Eräässä laajassa tutkimuksessa, jossa tutkittiin 28 ihmistä, havaittiin, että 200 mg:n annoksia L-Teaniinia käyttävillä oli alhaisemmat kortisolipitoisuudet, joka on stressin seurauksena vapautuva hormoni.

L-Teaniini on rentouttava aine, ja se voi auttaa sinua keskittymään paremmin, sitä käytetään myös ahdistuksen hoitoon.

Lisäksi L-Teaniinilla voi olla muita univajeeseen tai mielialahäiriöihin, kuten masennukseen, liittyviä hyötyjä. Eräässä tutkimuksessa, jossa kofeiinia ruiskutettiin hiirille, ne, jotka saivat 200 mg:n annoksia L-teaniinia, saivat huomattavasti alhaisemmat stressihormonitasot

L-Teaniinin on myös raportoitu vähentävän kofeiinin haittavaikutuksia uneen. Suuret annokset tätä aminohappoa ovat yhteydessä ahdistuksen vähenemiseen, verenpaineen laskuun ja immuunijärjestelmän toiminnan paranemiseen .

L-Teaniini haittavaikutukset

L-teaniini haittavaikutukset

L-teaniinin 200 mg:n annosten ottaminen säännöllisesti voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten päänsärkyä, ripulia, ihottumaa ja tiheää virtsaamista.

Sinun ei pidä ottaa L-teaniinia, jos sinulla on korkea verenpaine tai olet raskaana . 200 mg:n päiväannokset voivat aiheuttaa sydämen sykkeen nousua, joten sydänsairauksista säännöllisesti kärsivien henkilöiden tulisi neuvotella lääkärin kanssa ennen tämän ravintolisän käyttöä.

L-Teaniini saattaa aiheuttaa päänsärkyä

L-Teaniinin on osoitettu aiheuttavan päänsärkyä joillakin ihmisillä. Jos sinulla on taipumusta migreeniin, tätä lisäravinetta ei kannata käyttää. Jos päänsärkyä kuitenkin esiintyy, se on yleensä lievää ja häviää muutamassa kymmynessä minuutissa tai tunnissa lisäravinteen ottamisen jälkeen.

L-Teaniini voi aiheuttaa joillakin ihmisillä pahoinvointia

Jotkut käyttäjät raportoivat tuntevansa pahoinvointia sen jälkeen, kun he ovat käyttäneet L-Teaniini-lisäravinteita muutamien. Jos tämä ilmenee, lopeta lisäravinteen ottaminen ja odota, että se menee ohi.

Pahoinvointi voi olla myös kofeiinin sivuoire, jos olet esimerkiksi juonut liikaa kahvia ennen L-Teaniini-lisäravinteiden ottamista.

L-Teaniini voi aiheuttaa uneliaisuutta joillakin ihmisillä

Jotkut käyttäjät raportoivat L-teaniinin aiheuttavan tavallista merkittävämpää uneliaisuutta ja väsymystä. Tämä on erityinen haittavaikutus silloin kun käytät lisäravinnetta päivällä.

Uneliaisuus on monilla myös toivottu vaikutus, silloin jos L-teaniinia otetaan illalla nopeuttamaan nukahtamista.

L-Teaniini voi aiheuttaa unettomuutta joillakin ihmisillä

Harvoissa tapauksissa L-Teaniini-lisäravinteiden on osoitettu aiheuttavan unettomuutta tai muita unihäiriöitä

Jos huomaat, että tämä lisäravinne huonontaa unta, lopeta sen käyttö välittömästi ja ota yhteys lääkäriin.

L-Teaniini voi aiheuttaa närästystä joillakin ihmisillä

Närästys on hyvin yleinen L-Teaniinin haittavaikutus, erityisesti tyhjään vatsaan otettuna .

Jos huomaat, että närästys pahenee tämän lisäravinteen ottamisen jälkeen, lopeta sen käyttö.

L-teaniini voi nostaa verenpainettajoillakin ihmisillä

Harvoissa tapauksissa L-Teaniini-lisäravinteiden on osoitettu aiheuttavan verenpaineen nousua. Jos käytät muita lääkkeitä, jotka voivat johtaa korkeaan verenpaineeseen tai sydänsairauteen, tarkista asia ensin lääkäriltäsi, sillä se ei välttämättä ole turvallista sinulle

Jos verenpaineesi nousee merkittävästi lisäravinteen ottamisen jälkeen, lopeta sen käyttö välittömästi.

L-Teaniini ja alkoholi

L-Teaniinia käytettäessä ei tulisi juoda alkoholia, koska se voimistaa rauhoittavia vaikutuksia kehoon ja mieleen. ts. L-teaniini voi voimistaa alkoholin vaikutuksia tai aiehuttaa sen, ettet aluksi edes huomaa oleavasi humalassa

L-Teaniini ja kofeiini

Kofeiini suurina määrinä yhdistettynä L-teaniiniin voi aiheuttaa ahdistusta, päänsärkyä tai sydämentykytystä

Maksan hajottavia lääkkeitä käyttävien henkilöiden tulisi neuvotella lääkärin kanssa ennen L-Teaniinin käyttöä, koska se voi vaikuttaa heidän lääkityksensä tehoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.