Consumer Reports -lehden selvityksessä paljastui että McDonald´s jäi hampurilaisten makutestissä viimeiseksi. Lehden selvitykseen vastasi noin 53.000 amerikkalaista, jotka arvioivat pikaruoat asteikolla 1-10. Myös muut kansaiväliset ketjut kuten Subway, Taco Bell ja KFC pärjäsivät heikosti. Selvityksessä kävi myös ilmi että ihmiset arvostavat yhä enemmän ruoan laatua kuin ruokapaikan sijainta.

McDonalds raportoi myös alkuvuoden heikentyneestä tuloksesta. Yhtiö kärsii amerikkalaisten terveysintoilusta. Ilmeisesti suomessakin hampurilaisten syönti on vähentynyt. Esimerkiksi Hesburger teki viime tilikaudella heikoimman tuloksensa vuosiin. Safkatutka vinkkaa kotimaisille vaikuttajille panostamaan laatuun. Ne ketkä panostavat ruoan puhtauteen ja laatuun tulevat pärjäämään tulevaisuudessa.

Kuva: Consumer Reports

Mistä Bic Mac on tehty?

big mac

Raaka-aineet: Big Mac

Naudanlihapihvi (OSI Food Solutions Poland Sp. z o.o., Puola)
Naudanliha (100 %). Valmistukseen käytetään käsinleikattuja, luuttomia ruhon etuneljännes- ja kylkipaloja.

Cheddar–sulatejuusto (Hochland Deutschland GmbH, Saksa)
Cheddar (51 %), vesi, juusto (9 %), voi, rasvaton maitojauhe, emulgointisuolat (E331, E339), aromi, maitoproteiini, suola (2,2 %), väriaineet (E160c, E160a), paakkuuntumisenestoaine (E322 auringonkukkalesitiini). Rasvapitoisuus 28 %.

Jäävuorisalaatti (Salico Oy, Suomi)
Pesty ja leikattu jäävuorisalaatti. Alkuperämaa: Espanja, Saksa tai Suomi (satokauden mukaan).

Suolakurkku (McCormick Kütaş, Turkki)
Käymisteitse valmistettu kurkku (68 %), vesi, väkiviinaetikka, suola (2,9 %), kiinteyttämisaine (E509), luontainen aromi, säilöntäaine (E202).

Grillimauste (McCormick Ltd, Iso-Britannia)
Suola, mustapippuri, mustapippuriuute.

Big Mac™ –sämpylä (Oy Lantmännen Unibake Ab Finland, Suomi)
Vehnäjauho, vesi, sokeri, hiiva, rypsiöljy, seesaminsiemen, sämpylänparanne [vehnägluteeni, emulgointiaineet (E472e, E481), säilöntäaine (E282), happamuudensäätöaine (E516), vehnäjauho, paakkuuntumi­sen­estoaine (E170i), hapettumisenestoaine (E300)], suola (1,3 %).

Kuivasipuli (Gilroy, USA)
Sipuli.

Big Mac™ –kastike (McCormick Ltd, Iso-Britannia)
Vesi, kasviöljy (rypsiöljy), kuutioitu suolakurkku, sokeri, väkiviinaetikka, ­muunnettu maissitärkkelys, kananmunan keltuainen, sinapinsiemen, suola (1,5 %), etikkahappo, sinappijauhe, glukoosi–fruktoosisiirappi (maissista), stabilointiaine (E415), säilöntäaine (E202), luontaiset aromit (mm. sipuliuute, sisältää puhdistetusta soijaöljystä valmistettua soijalesitiiniä), kuivattu valkosipuli, mauste, väriaine (E160c).

 

Lähteet:

Consumerreports.com

Mcdonalds.fi

kauppalehti.fi

Lue seuraavaksi