Isänpäivänä ravitsemustieteen rokkistaraksi kutsuttu David Wolfe vieraili Suomessa. Lastenruokailu on ollut pinnalla Safkatutkassa ja herättänyt paljon tunteita joten kysyin Wolfen näkemystä aiheesta. Hän oli hämmentynyt kuulleessaan suomalaisten suuresta teollisen lastenruoan kulutuksesta. Wolfen näkemyksen mukaan teollisessa ruoassa on hyvin heikko ravitsemusarvo ja se ei kuulu lasten terveelliseen ruokavalioon. Sen sijaan hän suositteli puhtaita raaka-aineta joista yhtä hän nosti ylitse muiden pienten lasten kohdalla. Ensimmäiseksi kiinteäksi ruoaksi pienelle lapselle Wolfe suositteli avokadoa. Avokadolla aloittamiseen on monta hyvää syytä.

-Avokadon maku on mieto joten useimmat pienet lapset pitävät siitä.

-Avokado on tasapainoista ravintoa ja sisältää suuren osan niistä aineista mitä ihminen tarvitsee kasvaakseen ja kehittyäkseen.

-Avokado on ravinnetiheää ja kaloririkasta. Pienellä lapsella on pieni vatsalaukku, joten kiinteä ruoka saa mielellään olla kaloririkasta.

-Kasvien ja hedelmien ravinteet imeytyvät paremmin rasvan kanssa. Avokado sisältää sitä jo itsessään.

-Pehmeää avokadoa on helppo muussata vaikka haarukalla. Kypsän avokadon tunnistaa siitä, että sen pää on pehmeä mutta itse hedelmä melko kiinteä.

Pienen lapsen ruokailu ei tarvitse olla vaikeaa. Monille siitä kuitenkin muodostuu aikamoinen päänvaiva kun lapsi tottuu teollisiin makuihin. Lähes kaikki suomalaiset vanhemmat turvautuvat jossain määrin purkkiruokiin. Monet vanhemmat ovat huolissaan lastensa ruoan laadusta, mutta eivät ole löytäneet tarpeeksi yksinkertaisia ratkaisuja arkeen. Olemme Annin kanssa äiteinä käyneet läpi monia haasteita tämän asian suhteen. Olemme vuosien varrella oppineet kuinka tarjota lapsillemme ravinteikasta ruokaa kiireen keskellä. Suunnittelimme syksyn aikana lastenruokavalmennuksen koska haluamme jakaa oppimme sinulle, joka painit samojen haasteiden kanssa.

Safkatutkan lastenruokavalmennuksessa näytämme, kuinka olemme päässeet eroon purkkiruokien käytöstä lastemme ruokinnassa. Jaamme parhaat reseptimme ja niksimme lasten ruokailujen hoitamiseen mahdollisimman vaivattomasti ja ravitsevasti. Safkatutkan lastenruokavalmennuksessa opit…

Valmistamaan ravinnetiheitä ruokia lapsillesi

Vauvoilla ja taaperoilla on pieni vatsalaukku. He tarvitsevat todella ravinnetiheää ruokaa. Opetamme ravinteikkaiden lastenruokien valmistuksen.

Säilömään itse tekemäsi lastenruoat

Säilömällä itse tekemäsi ruoat saat ne helposti saataville kiireisiin hetkiin. Kätevää kuin purkkiruoka, mutta terveellisempää ja edullisempaa.

Valitsemaan parhaat vaihtoehdot joutuessasi turvautumaan valmisruokaan

Todennäköisesti joudut joskus turvautumaan valmisruokiin. Opetamme valitsemaan parhaat hankintapaikat ja parhaat tuotteet.

Tarjoilemme myös laadukasta kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa, jotta illasta tulisi varmasti mieluisa kokemus. Saat myös yllätyslahjan ja nipun reseptejä mukaan kotiin lähtiessäsi.

Varaa paikkasi täältä: https://holvi.com/shop/C1xnMs/

Lisätietoja: [email protected]

Voit myös ilmoittautua sähköpostitse ja maksaa paikanpäällä

Facebookissa: https://www.facebook.com/events/807545192622546/

Kuva: Shutterstock

Lisää aiheesta: http://safkatutka.fi/lasten-purkkiruoka-monikansallisten-yritysten-tuottama-ravinnekoyha-valmiste/ 

 

 

Lue seuraavaksi