Oletko koskaan kuullut biohakkeroinnista? Termi saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta kyse on yksinkertaistettuna hyvinvoinnista. Biohacker Summit 2015, joka järjestettiin torstaina Kaapelitehtaalla, on terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan tapahtuma, joka keskittyy biohakkerointiin.

Tapahtuman fokus oli siinä, miten voit elää pidempään, oppia nopeammin, nostaa suorituskykyäsi ja miten voit nauttia enemmän, siitä mitä teet joka päivä. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua digitaalisen terveyden viimeisimpiin keksintöihin kuten erilaisiin laitteisiin ja appeihin. Myös terveellinen ruoka oli edustettuna sekä näytteilleasettajien, että luentojen puolella.

Mitä on biohakkerointi? Biohacker Summitissa biohakkerointia kuvaillaan taiteena ja tieteenä siitä, miten voit optimoida kehoasi, mieltäsi ja suorituskykyäsi älykkään ajattelun, teknologian ja biologian avulla.

Päivää ennen varsinaista tapahtumaa järjestettiin illallinen nimeltä Upgraded Dinner. Illallinen koostui kuuden ruokalajin menusta, jossa käytettiin viimeisimpiä tekniikoita sekä keittiökemiaa nostamaan ruokailuelämystä seuraavalle tasolle. Illan raaka-aineet koostuivat riistasta, villiyrteistä ja lähiruoasta. Illan isäntinä toimivat villiyrttikokki Sami Tallberg sekä Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat Olli Sovijärvi, Jaakko Halmetoja ja Teemu Arina.

Paljon konferensseilla vierailleet ovat varmasti joskus kokeneet, miten tunnelma muuttuu nopeasti siinä vaiheessa kun alkoholitarjoilu alkaa iltatilaisuudessa. Biohacker Summit oli tässä asiassa poikkeuksellinen. Illan juhlissa tarjolla oli Kombuchaa ja alkoholittomia drinkkejä. Kombucha on fermentoitu juoma, jolla on pitkät perinteet muun muassa venäjällä. Sillä sanotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Drinkit, joita mainostettiin nimellä ”Upgraded Coctails” koostuivat marjoista, yrteistä ja superfoodeista. Biohacker Summit on niitä harvoja konferensseja, josta lähdet kotiin virkistyneenä.

Lue seuraavaksi