Miten mehiläisvahakääreet toimivat vuoden aktiivisen käytön jälkeen? Kestivätkö ”jopa vuoden”, kuten luvattiin?

Kirjoitan usein tuotteista ns. tuoreina: joko uutuuksina tai sellaisina, että olen testannut niitä viikon tai muutaman. Mielenkiintoisempaa olisi kertoa, miten tuotteet kestivät pitkän käytön jälkeen.

Sain vuosi ja kaksi kuukautta sitten testattavakseni hampusta, puuvillasta ja mehiläisvahasta valmistettuja food wrap -kääreitä. Niitä käytetään muovikelmujen korvikkeena, ja väittivät, että kääreitä voi käyttää jopa vuoden, jos niitä kohtelee hyvin.

Kohtelimme kohtalaisen hyvin vuoden ja pari kuukautta, ja tämä on tilanne nyt:

Kuinka hyvin mehiläisvahakääreet kestävät käyttöä?

Ensimmäisten käyttöjen jälkeen ruokaan tarttui hieman mehiläisvahan makua, mutta siitäkin ”riesasta” päästiin muutaman käytön jälkeen eroon.

Ilokseni huomasin, että kääre toimii paremmin kuin halvat muovikelmut. 

Kerran laitoin kääreen liian lämpimän kulhon päälle, ja se lätsähti siihen kuin sula voi. Otin pois ja tilanne normalisoitui. Ei syntynyt pysyviä vahinkoja.

Kolmesta kääreestä jäljellä on nyt kaksi, joista molemmat toimivat vieläkin oikein hyvin. Molemmissa on kulumaa ja langat purkautuvat reunoilta, mutta eipä tuo haittaa käytössä.

Se yksi… No, yhden käärin kerran kaalin ympärille ja laitoin jääkaappiin. Kaali oli siinä sitten tovin. Niin pitkän, että se alkoi homehtua. Kääre oli läpikotaisin sinisiä pisteitä täynnä, eikä hometta saanut siitä mitenkään pois. Muovikelmusta home olisi ehkä lähtenyt, mutta muovikelmusta sitä ei olisi yrittänytkään ottaa pois. Olisi vain heittänyt koko kelmun roskikseen.

Kaiken kaikkiaan olen todella iloisesti yllättynyt tuotteesta. Mihin vielä tarvitaan muovisia kelmuja!?

Näin mehiläisvahakelmu toimii:

Helppo homma eli:

  1. 1. Aseta kääre kulhon päälle.
  2. 2. Painele se reunojen yli niin, että tahmea kääre tarttuu itseensä kiinni – kääre ei tartu niinkään kulhoon.
  3. 3. Hämmästele, kun kääre pysyy kiinni ja muodostaa kannen.

Ei samaa, mutta samanlaista käärettä myydään myös täällä Safkanetissä. 

Lue seuraavaksi